Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da küçük yaşta çocukların kaçırılması ile ilgili bir ses kaydının yayılmasının ardından Kapaklı Kaymakamlığından açıklama yapıldı. Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “Veliler arasında yayılan ve tamamen hayal ürünü olan çocuk kaçırma olayları gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

KAPAKLI, ÇERKEZKÖY, SARAY VE CİVAR İLÇELERDE YAYINLANIYORDU

Kısa süre önce sosyal medyada, Kapaklı başta olmak üzere Çerkezköy, Saray ve civar ilçelerde çocukların kaçırıldığına dair asılsız haberler yayıldı. Sosyal medya sayfalarında ve WhatsApp gruplarında paylaşılan, “Dikkat dikkat. Kapaklı, Çerkezköy, Saray, Vize, Çorlu, Tekirdağ, Trakya bölgesinde duyurulur. Bu şahıslar çocuk kaçırıyorlar böbreklerini alıp sarıyorlar. Allah rızası için çocuklarınıza sahip çıkın. Kimsenin ciğeri yanmasın. Hiçbir anne üzülmesin. Dün her yerde anons yapıldı. Farklı konumlarda bulunuyorlar bilginize herkes paylaşsın” yazılarının asılsız ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ifade edildi.

“İTİBAR ETMESİNLER”

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, son günlerde sosyal medya ve WhatsApp gruplarında asılsız bilgi ve ses kayıtlarına itibar edilmemesi yönünde açıklamada bulundu. Sağır, “ Sosyal medyada ve özellikle WhatsApp gruplarında dolaşan çocuk kaçırılma olaylarına ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtlarına kesinlikle itibar etmeyiniz. Veliler arasında yayılan ve tamamen hayal ürünü olan çocuk kaçırma olayları gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

Yüksek faiz ile borç veren tefecilere operasyon Yüksek faiz ile borç veren tefecilere operasyon

“HERHANGİ BİR ŞİKAYET BULUNMAMAKTADIR”

Konuyla ilgili emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da, “Bununla ilgili müdürlüğümüze ve adı geçen illerimizdeki emniyet müdürlüklerimize yapılan herhangi bir şikayet ya da mağduriyet başvurusu bulunmamaktadır. İlçemizin güvenliğini ve huzurunu hedef alan ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür art niyetli ‘çocuk kaçırma’ paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.