Saray’da bulunan Kültür Evi’nde kadınlar ile sohbet eden Hamşıoğlu, “Yıl 2023. Tekirdağ’da okul yok; sınıf yok; eğitim kalitesi, hijyen, güvenlik “birleştirilmiş” okullarda dip yapmış durumda. Yazıklar olsun.” dedi.

Saray’a bağlı Küçükyoncalı Mahallesi’nde bulunan Kültür Evi’nde kadınlarla bir araya gelen Hamşıoğlu, “O kadınlar ki kurdukları “Kültür Evi”nde kültürel mirasımız olan geleneksel Türk motiflerini modernize ettikleri şahane dokumalar üretiyorlar. Ödüle doymuyorlar. Birimiz hepimiz için diyor; birbirlerinin dertleriyle dertleniyor; yönetenlerin karşısına kendi çözüm önerileriyle çıkıyorlar.  Okuyor, düşüyor, konuşuyor; en önemlisi “hakları” mevzu bahis ise dimdik arkasında duruyor; hiçbir masala kanmıyorlar.” dedi.

“EĞİTİM KALİTESİ DİP YAPMIŞ DURUMDA”

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

Milletvekili Hamşıoğlu, “Onlarla; 105 yaşında vefat eden ve kıyafetlerini sergiledikleri Zeynep Nine’yi de konuştuk. Keşkek festivalini de konuştuk. Kaniye Hoca’nın çizdiği desenlerin hikayelerini de konuştuk. Bir aydır suyu akmayan mahallelerini de konuştuk. Ama en çok yıkılan okullarını konuştuk; üç yıldır okula Saray’a gitmek zorunda kalan el kadar çocukları için duydukları kaygılarını konuştuk.  Yıl 2023. Tekirdağ’da okul yok; sınıf yok; eğitim kalitesi, hijyen, güvenlik “birleştirilmiş” okullarda dip yapmış durumda. Yazıklar olsun.” diye konuştu.