TBMM Genel Kurulu’nda buğday üreticilerinin sorunlarından bahseden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu, “Borçlarını ödemek için ürünü bir an önce paraya çevirmek zorunda olan çiftçi, tüccarın eline terk edildi. TMO’ya 9 bin liradan satacağı ürününü tüccara veya depoya 5, 6, 7 bin liraya satmaya mahkûm edildi.” diye konuştu.

TBMM Genel kurulda konuşan Hamşioğlu, “Günlerdir duyurmaya çalışıyoruz, buğday üreticisi iflas ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi randevulu alımı başlattı ancak çiftçinin TMO’dan randevu alabilme ihtimali piyangodan büyük ikramiye çıkma ihtimali kadar düşük. Bütün aile internet başında saatler, günler geçiriyor; sonuç, günlük kapasite aşıldı, sezonluk kapasite doldu. Ne zaman, nasıl, neyle doldu? Sır değil, Rusya ve Ukrayna buğdayıyla.

“BU HİKAYENİN İKİ KAYBEDENİ VAR”

CHP’nin itirazı bir kez daha reddedildi CHP’nin itirazı bir kez daha reddedildi

Borçlarını ödemek için ürünü bir an önce paraya çevirmek zorunda olan çiftçi, tüccarın eline terk edildi. TMO’ya 9 bin liradan satacağı ürününü tüccara veya depoya 5, 6, 7 bin liraya satmaya mahkûm edildi. Rus çiftçisinin, Ukrayna çiftçisinin, tüccarın, aracıların, depoların, fabrikaların, piyasanın bütün aktörlerinin kazandığı bu hikâyenin iki kaybedeni var: Biri, bir yıllık emeği para değil pul olan üretici; diğeri, üretici, ürünü zararına sattığı hâlde ekmeği yine zamlı yiyen tüketici. El insaf diyor, bu vesileyle Tekirdağ'da çıkan yangınlarda dönümlerce buğday tarlası kül olan çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.