İYİ Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Furkan Akıllı, ailesinin bilgisi ve onayı dışında siyasi parti üyelik kaydı oluşturulduğu iddiasını kamuoyuyla paylaştı. Anne ve babasının adına AK Parti'nin 2026 yılı ikinci dönemine ilişkin üyelik kaydı bulunduğunu öğrendiklerini belirten Akıllı, söz konusu kayıtların hangi işlem ve onaya dayanılarak oluşturulduğunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.
“AİLEMİN BİLGİSİ VE RIZASI DIŞINDA ÜYELİK KAYDI BULUNDUĞUNU ÖĞRENDİK”
Konuya ilişkin açıklama yapan Akıllı, “Ailemin bilgisi ve rızası dışında, annem ve babam adına Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2026 yılı ikinci dönemine ilişkin üyelik kaydı bulunduğunu öğrendik. Bu kayıtların hangi işlem ve onaya dayanılarak oluşturulduğunun açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Siyasi parti üyeliği, kişinin özgür iradesine dayanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞIN İRADESİ ESASTIR”
İddiaların ilgili kurumlar tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan Akıllı, “Konunun ilgili kurumlar tarafından incelenmesini ve gerekli açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. Hiç kimsenin bilgisi ve rızası dışında üyelik kaydı oluşturulduğu yönünde bir şüphe varsa, bu durum ciddiyetle araştırılmalıdır. Vatandaşın iradesi esastır.” dedi.
VATANDAŞLARA E-DEVLET ÇAĞRISI
Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını düşünen vatandaşlara da çağrıda bulunan Akıllı, “Herhangi bir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden siyasi parti üyelik sorgulaması yaparak kayıtlarını kontrol etmelerini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.





