Kapaklı Gazetesi - Öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra pratikte de meslek gruplarına adapte olmasını amaçlayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İnan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ile eğitim protokolü imzaladı.

​Protokol kapsamında Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde teorik eğitimlerini sürdürecek olan öğrenciler, uygulama eğitimlerini ise İnan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de gerçekleştirecek. Dört yıllık eğitim sürecinin sonunda, mezun olan öğrenciler Ustalık Belgesi ve Lise Diploması sahibi olacaklar. Eğitim sürecinin ardından öğrencilerin istihdamlarının İnan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından sağlanması hedefleniyor.

9. SINIFTAN İTİBAREN SİGORTA YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’​Öğrencilerimizin 9. Sınıftan itibaren sağlık sigortası yapılacak, maaş kazanacak ve eğitim süreçlerinin sonunda iş garantisi sahibi olacaklardır. İlçemize, memleketimize hayırlı olması dileğiyle.’’ dedi.