Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlkokulu'nda gerçekleştirilen "Elim Temiz" adlı proje, öğrencilere sık ve doğru bir şekilde el yıkama alışkanlıkları kazandırmak ve bu sayede el temizliğinin hastalıkları önleme konusundaki önemini konusunda farkındalık oluşturma amacıyla yürütüldü.

TUVALETLERDEKİ MUSLUKLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Proje kapsamında uygulanan fiziksel değişiklikler arasında, tuvaletlerdeki çevirmeli muslukların aç kapa musluklarıyla değiştirilirken, okul bahçesine de yedi musluklu çeşme yapıldı. Bu değişikliklerle birlikte, öğrencilerin sadece el yıkama ihtiyacı olanlarının tuvaletlere gitme zorunluluğu ortadan kaldırıldı.1irfan-fatma-madanlı-ilkokulu-elim-temiz-proje

“Düş Albay” tiyatroseverlerle buluştu “Düş Albay” tiyatroseverlerle buluştu

PROJE AFİŞLERİ ÇEŞİTLİ NOKTALARA ASILDI

Eğitim ve farkındalık çalışmaları da proje kapsamında yoğun bir şekilde sürdürüldü. Okul rehber öğretmenleri, kişisel temizlikle ilgili eğitimler düzenlerken, sınıf öğretmenleri öğrencilere el temizliği konusu sürekli vurgulanarak bilinç oluştururken, proje afişleri de okulun çeşitli noktalarına asılarak öğrencilere sürekli hatırlatmalar yapıldı.

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantılarda temizlik görevlileri, çeşme, lavabo ve kapı kollarının teneffüs sonrasında dezenfekte edilmesi konusunda bilgilendirildi.

ÖĞRENCİLERİN TUVALETLERDE GEÇİRDİKLERİ ZAMAN AZALDI

Her öğrenciye dağıtılan "Elim Temiz Çizelgesi" ile öğrencilere belirli kriterlere göre el temizliği sağlama sorumluluğu verildi. Elde edilen sonuçlar, öğrencilerin doğru el temizliği alışkanlıklarını kazanmaları ve bu alışkanlıklarını salgın hastalıklarla mücadelede etkili bir araç olarak görmeleriyle ortaya çıktı. Ayrıca, öğrencilerin tuvaletlerde geçirdikleri zamanın azaldığı gözlendi.2irfan-fatma-madanlı-ilkokulu-elim-temiz-proje

Yapılan fiziksel değişikliklerin ve oluşturulan farkındalıkların, proje amaçlarının kalıcı davranışlara dönüşmesi ve öğrencilerin hayat boyu sürdürülebilir el temizliği alışkanlıkları kazanmaları hedefleniyor.