TEKSAMDEF Genel Başkan Vekili Avukat İlyas Karahan, 22 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Kapaklı Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, “Bildiğiniz üzere 9 Kasım’da seçim sürecine başlamış bulunmaktayız. Bugün belediye başkan aday adaylığıyla alakalı son müracaatımızı alıyoruz. Şu anda 7 aday adayımız başvuruda bulundu. Her biri diğerinden değerli aday adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Çoğal’ın konuşmasının ardından aday adaylığını açıklamak üzere İlyas Karahan konuşmasına başladı.  Karahan, “2024 Yerel seçimlerinin ülkemize, Tekirdağ’a ve Kapaklımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Kapaklı’ya hizmet etmiş, bir fidan dikmiş, bir çivi çakmış olan herkese teşekkür ediyorum. Kapaklı’nın kalkınmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile Kapaklı’ya hizmet etmeyi şiar edinmiş diğer tüm aday adaylarını da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“31 YIL ÖNCE SAMSUN’UN HAVZA İLÇESİNDE DOĞMUŞ BİR KARDEŞİNİZİM”

Sözlerine kendini tanıtarak devam eden Karahan, “31 Yıl önce Samsun’un Havza ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. İlk, orta ve lise eğitimimi Havza’da tamamladım. 2011 Yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesi bölümünü kazandım. 2015 Yılında mezun olduktan sonra hem stajımı hem de mesleğe ilk adımlarımı Ankara’da attım. 2017 Yılında Kapaklı’ya hizmet etmeye başladım. Bu süre zarfında mesleki kariyer ve sivil toplumu olarak birçok kurum ve kuruluşta yer aldım. Bununla beraber 2018 Yılında yüksek lisansımı, 2022 yılında ise arabuluculuk sınavını kazandım. Evli ve 1 çocuk babasıyım.

Genç yaşıma rağmen Kapaklı’nın ihtiyaçlarını iyi bir şekilde analiz ettim. Hem nüfus hem konumu itibarıyla bu şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek kimsenin gölgesi altında kalmadan, bu şehri hak ettiği konuma getirebilmek ve bu yolda etkin bir hizmet için istişareler sonucunda gördüğüm büyük destek karşısında, bugün sizlerin huzurunda aday adaylığımı Allah’ın izniyle açıklıyorum” dedi.ilyas-karahan-aday-adaylığı-açıkladı1

Kapaklı’nın Edirne’den Kars’a bir ucundan diğer ucuna, 81 ilden vatandaşın yaşadığı kozmopolit bir şehir olduğunu dile getiren Karahan, “Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı ve göçmeni ayırt etmeden zamanında başardığı şekilde ötekileştirmeden ecdadımızın zamanında başardığı gibi Kapaklılı bilincini aşılamak ve bu şehre sahip çıkacak nesiller yetiştirmek için toplumun tümünü kucaklayıcı bir yönetim anlayışı ile bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

Kapaklı’da Dünya Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı Kapaklı’da Dünya Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı

“GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİM”

Yunus Emre’nin, “Ben gelmedim davi için, benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” sözünü söyleyen Karahan, “Bu şehri layık olduğu konuma getirmeye çalışırken bir yandan da gönüller yapmayı, gönül köprüleri kurmayı ihmal etmeyeceğiz” dedi.

“KAPAKLI DAHA BÜYÜK YATIRIMLARI HAK EDİYOR”

Kapaklı’nın dünü konuşacak vakti olmadığını dile getiren Karahan, “Kapaklı’nın Türkiye yüzyılında şahlanan bir ilçe olması için yüzümüzü ve yönümüzü geleceğe dönerek ilerleyeceğiz. Bu şehirde yaşayan herkes Kapaklı’nın daha büyük daha büyük yatırımları, daha iyi projeleri, daha büyük desteği hak ettiğini söylüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında Kapaklı’yı, Tekirdağ’ın ve ülkemizin parlayan yıldızı yapmak için hepimize görevler düşüyor.

Kapaklı’da dikilen AK Parti bayrağının istikrarlı bir şekilde taşımak ve bu şehri layık olduğu konuma yükseltmek için bu göreve talibiz. Kapaklı’ya hizmet için gerek mevcut yönetim gerekse bütün aday adayı arkadaşlarımızla, görev hangimize verilirse verilsin çalışmak için gayret içerisinde olacağız.ilyas-karahan-aday-adaylığı-açıkladı2

“FİKİR İNŞASI DA ÖNEMLİDİR”

Bir şehrin altyapısı ve sokaklarının inşası kadar gençlerimizin ve ailelerimizin fikir inşası da önemlidir. Çocuklarımızın doğup, büyüdüğü, suyunu içtiğimiz, ekmeğini yediğimiz, yaşadığımız bu şehre ve hemşehrilerimize sözümüz var Kapaklımızı herkesin gıpta ile baktığı bilinen ve bilinmeyen bütün sorunlarını çözmüş AK Parti Belediyeciliğinin tüm unsurlarını yansıtan göz önünde olan ve örnek alınan bir şehir haline getirmek için bir yetimin hakkını daha yedirmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.ilyas-karahan-aday-adaylığı-açıkladı3