Kapaklı Gazetesi - 25 Mayıs Atatürk’ün Havza’ya çıkışı için bir program tertip eden Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği, kurtuluş mücadelesinin zorluğu ve Samsun’da yanan özgürlük meşalesinin kıvılcımını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban, MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hami Korkmazlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bilal Acar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, iş insanları ve dernek üyeleri katılım sağladı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Programın açılış konuşmasını Kapaklı Samsun Havza Çam Yatağı Derneği Başkanı Mustafa Açar gerçekleştirdi. Katılımcıları selamlayan Açar, sözü Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy’a devretti. Altınsoy, Havzalılar için Atatürk’ün önemine değinerek programa teşrif edenlere teşekkür etti. Programın bir diğer konuşmacısı Tekirdağ Samsun Dernekler Başkanı Bilal Acar ise, programı tertip eden derneklere teşekkür ederek katılımcılara iyi seyirler diledi. Ardından Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban kürsüdeki yerini aldı. Çoban, Kapaklı Belediyesi olarak kültürünü yaşatan tüm hemşehri derneklerinin destekçisi olduklarını ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hami Korkmazlı ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesinin ve Havza’daki ilk direnişin önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Programın son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır oldu. Sağır da tüm katılımcıları selamlayarak iyi seyirler diledi.

Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı ve kurtuluş mücadelesinin seyri ile ilgili bir sinevizyon gösterimi katılımcılara izletildi. Sinevizyon gösteriminden sonra gece, programa katkı sunanlara plaket takdim edilmesi ile noktalandı.

Kastro’da doğa yürüyüşü düzenlenecek Kastro’da doğa yürüyüşü düzenlenecek