Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği, 13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan'ın bulunması ve ailesine destek olmak için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Dernek Başkanı Sebahattin Altınsoy, “Değerli Havzalı hemşerilerim bugün burada toplanmamızın nedeni, Mustafa Çalışkan abimize destek olmak ve toplumsal duyarlılık adına bir boykot yapmak içindir. Ayrıca değerli Esra Erol ve ekip arkadaşlarına da bu olayı aydınlatmaya çalıştıkları için herkes adına teşekkür ediyorum" dedi.

Olayın hukuki boyutuyla ilgili açıklama yapan Avukat İlyas Karahan, “Bugün burada Fevzi kardeşimiz, hemşehrimiz için bir adalet savaşı veriyoruz. Öncelikle bu farkındalık için bugün burada toplanan herkese bilhassa sesimizi duyurmamıza yardımcı olan basın mensuplarına teşekkür ederiz.  

Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti

"KAMUOYUNUN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ"

Savcılıkla ve kollukla yaptığımız görüşmelerde soruşturmanın genişlediğini olay günü ve sonrasına ilişkin tüm detayların ince ayrıntısına kadar araştırılmaya devam edildiğini öğrendik.Tekirdağ ve Kapaklı emniyeti de olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Buradan sizin aracılığıyla savcılıktan ve kolluk kuvvetlerinden isteğimiz Fevzi kardeşimiz yaşıyorsa öncelikle sağ olarak bulunması, eğer hayatta değilse failleri kimse bir an önce bulunup kamuoyunun aydınlatılmasını istiyoruz.

Bu gözü yaşlı ailenin acılarının az da olsa dindirilmesi için toplumun her ferdinin, özellikle olayla ilgili görgü bilgi sahibi kişilerin bu durumlarını kolluk makamına bildirdirmelerini rica ediyoruz. Hepinize teşekkür ederiz” dedi.

"13 AYDIR BENİM EVLADIM KAYIP"

Fevzi Çalışkan’ın babası Mustafa Çalışkan da söz alarak, “13 aydır benim evladım kayıp, bağrımda taş var. Samsun’lu hemşerilerime teşekkür ederim. Ben kendimi yalnız hissediyormuşum, yalnız değilmişim. Allah hepinizden razı olsun. Ailelere sesleniyorum lütfen çocuklarınızı yalnız bırakmayın, sahip çıkın, takip edin. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” dedi.

Boykot için toplanan kalabalık, “Havza uyuma, evladına sahip çık sloganları” attıktan sonra dağıldı.havzauyum2a