Tekirdağ ve ilçelerinde ikamet eden Hatay Tayfur Sökmen Köylüleri 10 Aralık Pazar günü Kapaklı Atatürk Kültür Merkezinde düzenledikleri dayanışma ve kaynaşma programında bir araya geldi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kapaklı’da yaşayan iş insanı Murat Eviş tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

“SEVİNÇLERİMİZE ORTAK OLMAYI ÖĞRENDİK”

Konuşmasına, katılımcıları selamlayarak başlayan Murat Eviş, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Hatay Tayfur Sökmen Köyü dayanışma ve kaynaşma Programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 1987 Yılında gerek Samsun’dan gerekse Sinop’tan Hatay Tayfur Sökmen Köyü’ne göç ettik. Hiç bilmediğimiz bir coğrafyaya gitmemize rağmen bu güzel tablonun oluşmasına vesile olduk. Şu anda aramızda bulunan siz değerli büyüklerimizden bir olmayı, beraber olmayı, birbirimizin acılarını paylaşmayı, sevinçlerimize ortak olmayı öğrendik” dedi. 

“BİRBİRİMİZDEN AYRI KALMASAK DA ÇOK AZ GÖRÜŞÜR OLDUK”

“Özellikle bayanlarımız için pamuk tarlalarındaki çileli günleri neşeli hale getirmeyi siz değerli büyüklerimizden öğrendik” diyen Eviş, “Süreç içerisinde bizler de büyüdük. Daha iyi bir gelecek için tekrar göç etmek zorunda kaldık. Bugün bir kısmımız Tekirdağ’a bir kısmımız Çorlu’ya, bir kısmımız Kapaklı’ya yerleştik. Fakat buradaki dünya telaşı yüzünden birbirimizden ayrı kalmasak da çok az görüşür olduk. İşte tamda bu süreçte köyümüzün gençlerinin büyük emekleriyle önce Hatay Tayfur Sökmen Köyü gençlik buluşmasını gerçekleştirdik” diye konuştu.Hatay Tayfur Sökmen Köylüleri, Kapaklı’da Bir Araya Geldi1

“BİRÇOK SEVDİĞİMİZİ BU SALGINDA KAYBETTİK”

Covid-19 salgını sırasında pek çok insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Eviş, “Bu arada Covid-19 musibetini yaşadık. Birçok sevdiğimizi bu salgında kaybettik. Allah hepsine rahmet etsin. Sizleri bir araya getirmek, helalleştirmek için büyüklerimize Covid-19’dan sonra program yaptık” diye konuştu.  

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Eviş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bugün, özellikle busene merkezi Maraş olan ama en çok yıkımın Hatay’da yaşandığı büyük deprem felaketi ve daha sonra ilk mescidimiz olan Kudüs’te, Gazze’de şehit olanlar ve aynı zamanda köyümüzde yetişmiş büyük, küçük vefat eden bütün geçmişlerimiz için böyle bir program yapma gereği duyduk. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Sizler de bu güzel tabloyu oluşturduğunuz için kendi adıma ve bu programda emeği geçen kardeşlerimiz adına hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. sağ olun, var olun.”

Dayanışma programı, Hatay Tayfur Sökmen Köyü Muhtarı Nazmi Alaca’nın konuşması ile devam etti. Daha sonra programın sunuculuğunu üstlenen Murat Özaydın, programın düzenlenmesinde emeği geçen emeği geçen Murat Eviş, Murat Özaydın, Mehmet Eraslan, Durmuş Karaca, Ali Yıldızcı, Aydın Gündüz, Mustafa Demirhan, Behçet Belan, Mahmut Avcı ve Mehmet Ali Baylan’ı sahneye davet ederek katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.  

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

KURAN-I KERİM OKUNDU

Program, Hasan Çataloğlu, Emin Akbaş ve Selman Kahrimda’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hatay Tayfur Sökmen Köyü sakinlerinden ahrete göç edenler, bütün şehitler ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua edildi. Program yemek ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Hatay Tayfur Sökmen Köylüleri, Kapaklı’da Bir Araya Geldi2