Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlemiş olduğu ‘Halk Oyunları Gecesi’, renkli görüntülere sahne oldu. Birçok yöreden türlü folklorik gösterilerin gerçekleştirildiği geceye, yüzlerce vatandaş katıldı.

Kapaklı Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen gece, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim veren öğretmenler ve öğrencilerin hazırladığı Mehteran gösterisi ile başladı. Birçok yöreden farklı folklorik gösterilerin sunulduğu programa, vatandaşlar alkışları ile eşlik etti.

KARADENİZ'DEN TRAKYA’YA HALK OYUNLARI SERGİLENDİ

Trakya Yöresi’nden folklorik gösterilerin sunulduğu gece, ardından Artvin yöresinden halk oyunu gösterileri ile devam etti. Tekirdağ yöresinden iki halk oyunu gösterisinin de sunulduğu etkinliğin ilk günü, Trabzon yöresinden horon ile tamamlandı. Şiirler ve kısa hikayelerle süslenen gecede katılımın yüksek oluşu dikkatlerden kaçmadı.