Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği 2018 yılı Hac müracaatları başladı.

Kapaklı Müftülüğü’nden yapılan duyuru ile 2018 yılı hac müracaatları için ön kayıtların 21 Aralık 2017 Perşembe günü itibari ile başladığı açıklandı. 29 Aralık’a kadar devam edecek ön kayıtlarda ilk defa başvuru yapacak vatandaşlar, ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatıracaklar. Hac kayıtları, T.C. kimlik numarası ile yapılacak, yabancı uyruklu olanların başvuruları ise alınmayacak.

İNTERNETTEN KAYIT MÜMKÜN

Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat başvurup “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istediği kişiler varsa onları da kayıtlarda belirtecek. Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını (http://hac.diyanet.gov.tr) adresinden sorgulayabilecekler.

ÖNCEKİ YILLARDA BAŞVURANLARIN KAYDI OTOMATİK YENİLENECEK

Daha önceki yıllarda hac kaydı olanların Kayıt yenileme işlemi Başkanlık tarafından otomatik olarak yapılacak. Başkanlık tarafından kaydı yenilenen hacı adayları arasında il/ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenler, yine aynı tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptıracaklar.