Karaağaç Mahallesi’nde bulunan TESKİ’ye ait Su Deposu Ve Terfi Merkezi’ne girerek tahrip eden kimliği belirsiz kişiler, iki mahallenin susuz kalmasına neden oldu.

Su deposunda bulunan kilitleri kırarak depoya giren kimliği belirsiz şahıslar, duvarı da kırarak terfi merkezi içerisinde bulunan panoları devirdi. Yaklaşık 15 metre kablo çalan zanlılar, ortalıktan kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Olay sonrası TESKİ’ye ait Su Deposu Ve Terfi Merkezi’ne gelen TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal, gerekli tamiratın yapılarak şebekeye su verildiğini belirtti. Fevzi Ünal, “Yapılan ihbar sonucunda arkadaşlarımız buraya geldiklerinde hiç beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Kapı kırılmış, kapının yanındaki tel örgü kesilmiş. Gördüğünüz gibi buradaki binamızın duvarı yıkılmış, içeriye girilmiş. Basit bir hırsızlık gibi algılanıyor olsa da kapı kilidinin kırılması ve içerden şalterler indirilerek elektriğin kesilmesi kurumun zor duruma düşürmesinin amaçlandığını gösteriyor.” Dedi.

“YETKİLİLER BİLGİLENDİRİLDİ”

Her türlü ihtimali değerlendirdiklerini belirten Ünal, “Bunu yapan kişi ya da kişiler kablo çalmakla kalmayıp içeriyi de dağıtarak çıkıyorlar. Ayrıca 200 m ilerde bir kuyumuz var, aynı operasyon orada da gerçekleşiyor. Orada da yeraltından, panodan giden elektriği kesiyorlar.  Konu yetkili makamlara intikal ettirildi. Arkadaşlarımız Karaağaç’da jandarmaya ifadelerini verdiler.  Bizde burada Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Bülent Eres  ve Kemal Kenar, TESKİ Kapaklı Şube Müdürü Yüksel Tatma ve Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Hakan Atakan ile birlikte basını bildirmek üzere olay yerine geldik” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ BAŞARIMIZA GÖLGE DÜŞÜRMEK”

Meseleye mali bir kayıp olarak bakamayacaklarını kaydeden Ünal, “Mesele 13-15 metre kablo ve bu kablonun mali değeri değil.  Amaç oluşturulan hasarla işi bilen, halka hizmeti gaye edinen belediye ve TESKİ’nin başarısını gölgeleme düşüncesidir.  Halkta suyun kesilmesinden dolayı tepki duygularını oluşturmak.  Konu basında yer alacak, sosyal medyada yaygınlaşacak. Biz bu densizliği başka bir şekilde izah edemiyoruz. Yani basit bir olay olduğunu düşünmüyoruz. Durumu ilgili kurumlara bildirdik. Konunun titizlikle kovuşturulmasını talep ediyoruz. Gerçekten Karaağaç önem verdiğimiz bir beldemiz. Kapaklı için de çok önemli. Yıllarca deresine kanalizasyon akıyordu. Biz bu hattı bir kollektörle Çerkezköy ve Kapaklı Arıtma Tesisine götürdük. 5 ay sonra artık Karaağaç deresine herhangi bir atık su akmayacak” dedi.

“KAMERA SİSTEMİ YERLEŞTİRİLECEK”

Benzer olayların farklı ilçelerde de meydana geldiğini belirten ve gerekli önlemlerin alınacağına söyleyen Ünal, “Bu olaylardan sonra kesinlikle Terfi Merkezlerimize, kuyularımıza kamera sistemi yerleştirmek için çalışma başlattık. Zaten birinci etap tamamlandı. Daha kırsal bölgelerde de ikinci etapta bu çalışmaları yapacağız. Bunu basit bir kablo hırsızlığı olarak görmüyoruz.  Emniyet güçlerinin kısa sürede olayın faillerine ulaşacaklarını düşünüyoruz”

“FARKLI SALDIRILAR DA OLUYOR”

TESKİ’nin farklı saldırılarla da karşı karşıya kaldığını kaydeden Ünal, sözlerine şu ifadelerle son verdi: “Biraz siyasi ağırlıkta. Bu kesin olmamakla beraber bu yönüyle de araştırılmasını talep ediyoruz. Olayın sabaha karşı olduğunu tahmin ediyoruz.  Saat 05.00 civarında boşalıyor depomuz. Oysaki o saatlerde depomuzun doluluk oranı % 90 civarında oluyor. 11.00 civarında ihbarı aldıktan sonra hemen müdahale edip önce kabloları bağlayarak suyu verdik.  Zaman zaman basit hırsızlık zaman zaman da siyasi olarak bu gibi olaylarla karşılaşıyoruz. Çok yaygın olmasa da özellikle Tekirdağ merkezde mazgallar bile çalınıyor. Şimdi biz her mazgalın başına bir bekçi koyamayız ya. Yapılacak şey el birliğiyle bunların üstesinden gelmek”