Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in iddialarını yanıtlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ‘’ Yalan yanlış ifadelerle şahsıma hakaret eden AKP İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in daha önce kimlerle hangi sofralara oturduğunu da bilmek gerekir. Marmaraereğlisi Belediye Başkanını ‘rant sağlamakla’ suçlayan AKP İl Başkanına sormak isteriz. Üniversite hastanesinin Acil kapısının yeri neden değişti?’’ dedi. 

Yüksel’in sosyal medyada yayınladığı iddialarına jet hızıyla cevap veren Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Son günlerde AKP İl Başkan Cüneyt Yüksel’in tarafıma ve belediyemize yönelik açıklamaları ve ortaya atmış olduğu iftiraları karşısında kamuoyunun olduğu gibi beni de şaşkınlığa uğratmıştır. Marmaraereğlisi ilçesinde yıllardır verdiğimiz insan sağlığına yönelik çabalarımızın karşılığında iftira ve algı kampanyası oluşturmaya çalışan Kaptan Şirketler Grubu ağzı ile konuşan AKP İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in öncelikle kendi ilçe başkanı ile aynı fikirde olmadığını da söylemek isteriz.

‘’SİYASİ BİR OYUNDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR’’

AKP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Mithat Soylu, belediye meclis üyeliği döneminde şahsımın vermiş olduğum çevre mücadelesinden dolayı desteklediğini açıkça beyan etmiştir. Bu meclis tutanaklarında da bulunmaktadır. Kömürlü termik santralin kurulmasına şiddetle karşı çıkmamız AKP İlçe Başkanı tarafından destek bulurken, aynı partinin il başkanının kömürlü termik santralleri yapanlarla birlikte hareket etmesi siyasi bir oyundan başka bir şey değildir.

‘’SANDIKTA YENEMEYECEK OLANLAR ALGI OLUŞTURUYOR’’

Son genel seçimlerde de anlaşılacağı üzere CHP ile AKP arasındaki oy farkı iyice açılmıştır. Şahsımı önümüzdeki yerel seçimlerde sandıkta yenemeyeceklerini anlayanlar bugün halen siyasi manipülasyonlarla algı oluşturarak tarafımı karalamaya devam etmektedirler. Herkes öncelikle şunu bilmelidir ki; İbrahim Uyan, hiçbir zaman haram yemez ve kimseye de haram yedirmez. Bugün olduğu gibi yarın da Marmaraereğlisi’nin geleceğini kurtarmak adına bölgede kömürlü termik santral yapmak isteyenlerle mücadelemiz halkımızın da desteği ile devam edecektir.

‘’ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞMAKTADIRLAR’’

Diğer taraftan son günlerde belediyemizin yüzde 10’luk doğrudan temin aşımı yaptığımı belirtip başka bir algı ile üzerimize çamur atmaya çalışmaktadırlar. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl ilçemizde yaşanan doğal afet sonrası yapılan çalışmalar neticesinde memurlarımızın da sehven gözden kaçırdığı bir durum olmuş ve doğrudan temin yüzdesi aşılmıştır. Ancak bu aşılan rakam da bölgemize hizmet olarak gitmiştir. Bu fazlalık harcanan bedelin sanki şahsımın cebine girmiş gibi alçakça iftira atanlarla da adalet önünde mutlaka hesaplaşacağız. Kaldı ki, doğrudan teminlerde ülkemizdeki belediyelerin neredeyse tamamı bu yüzde 10’luk rakamı aşmaktadırlar. Bu aşımı sadece Marmaraereğlisi Belediyesi yapıyormuş gibi bir algının peşine düşmek siyasette karşılık bulmamaktadır. Bunun örneklerini geçmişte gördüğümüz gibi bu seçimlerde de göreceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki; Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan hiçbir zaman halkın istemediği bir şeyi yapmaz. Belediye bütçesini de ciddi bir titizlikle halkın hizmeti için harcar. Yaptığımız çalışmalar ortadadır. Tekrar ediyorum. Siyasi olarak bizleri sandıkta yemeyeceklerini anlayanlar, Müfettişleri etkilemeye çalışılarak iç işlerinden gelecek kararı beklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İç İşleri bakanlığı ne bir siyasi parti il başkanının, ne de insanları zehirlemek için yatırım yapmakta ısrar eden bir firmanın oyuncağı değildir. 

‘’ÜNİVERSİTENİN ACİL KAPISININ YERİ NEDEN DEĞİŞTİ?’’

Yalan yanlış ifadelerle şahsıma hakaret eden AKP İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in daha önce kimlerle hangi sofralara oturduğunu da bilmek gerekir. Marmaraereğlisi Belediye Başkanını ‘rant sağlamakla’ suçlayan AKP İl Başkanına sormak isteriz. Üniversite hastanesinin Acil kapısının yeri neden değişti? Şahsıma hakaret ederken unutulmasın ki seçilmiş bir belediye başkanına hakaret etmek aslında binlerce seçmene hakaret etmektir. Asıl utanması gerekenler de bizzat kendileridir.  

‘’BU MÜCADELEDEN TAVİZ VERİLMEYECEKTİR’’

Tüm kamuoyunun bildiği gibi Kaptan Şirketler yurtdışından getirilecek olan Petkrokok (kimyasal zehirli kömür tozu) kömürü ile işletilecek olan Termik santral yapmak istemişler ve bizlerde buna karşı çıkmıştık. Yaptıkları tüm girişimler tarafımızın itirazları ile sonuçsuz kalan Kaptan Şirketler Grubu bu kez kendilerince mücadelelerini siyasi zemine çekerek tarafımız yıpratma politikasına devam etmektedirler. AKP İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in son zamanlardaki çıkışı da bu nedenledir. Marmaraereğlisi halkının kansere ve kanserle gelecek ölümlere mahkum edilmesini isteyen bir takım güçlerle birlikte hareket eden kim olursa olsun mücadelemiz devam edecek ve kendi partilimiz dahi olsa asla bu mücadeleden taviz verilmeyecektir. Halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.''