Kapaklı Gazetesi - Sürücü kursları, 1 Haziran’da eğitimlere kaldığı yerden devam edecek. Pandemi dolayısıyla bazı tedbirler alınan sürücü kurslarında, ehliyet almak için başvuran sürücü adayları sosyal mesafeye uygun sınıflarda eğitim görecek.

Normalleşme süreci dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen bazı işyerleri kontrollü bir şekilde yeniden hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda özel sürücü kursları da 1 Haziran’da yeniden eğitimlere start verecek. Eğitimler, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre bazı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilecek.

‘’DERSLİKLERİN KONTENJANI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ’’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Fark Sürücü Kursu Sahibi Burhan Koç, ‘’Normalleşme sürecinin açıklanması ile sürücü kursları olarak bizlerin de halk sağlığını korumak için yapması gereken kurallar belirlenmiş oldu. Şu an için bu hazırlıkları tamamlamaya çalışıyoruz. Hazırlıklarımız iki aşamalı sürüyor. Hem teorik hem direksiyon dersleri için alınan önlemler var. Teorik eğitimlerde derse gelen kursiyerlerimiz için maske ve eldiven temin edilecek. Eğitim bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Kurumlarımıza sosyal mesafe anlayışı geldi. Sınıf kontenjanları sosyal mesafeye uygun olarak yarı yarıya düşürüldü. Dersliklerin girişinde sürücü adaylarına dezenfektanlar verilecek. Kursiyerler maskesiz ya da eldivensiz olamayacak. Temassız biçimde ateşlerini ölçüp daha sonra derse geçeceğiz.’’ dedi.

‘’EĞİTİMLER KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK’’

Koronavirüs nedeniyle daha önce kurslara başlayanların mağduriyet yaşadıklarını da dile getiren Koç, eğitimlerin kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Burhan Koç, "16 Mart'ta pandemi dolayısıyla eğitime ara verdik. Kapatıldığı dönemde eğitimi yarıda kalan adayların eğitimleri kaldığı yerden devam edecekler. Kendilerini mağdur etmeden telafi eğitimleri gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.