Son günlerde ülke genelinde artan taciz vakaları, ailelerde büyük korkuya yol açtı. Özellikle çocuklarının bu konuda bilinçlenmesini ve kendini koruyabilmesini isteyen vatandaşlara özel bir hizmet sunan Kapaklı Belediyesi,  küçük çocuklara vermiş olduğu psikolojik destek hizmetlerine bir yenisini ekledi.

5 – 9 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA BİLGİLENDİRMEDE BULUNACAK

Çocukların bu tür olayları idrak edebilmesi ve kendini koruyabilmesi için psikolojik destek veren Kapaklı Belediyesi Uzman Psikoloğu Ceren Sayın, 21 – 28 Ocak tarihleri arasında 5 – 9 yaş arası çocuklara ‘çocuk istismarı’ konusunda bilgilendirmede bulunacak. Çocukların bu tür olaylardan travmatik olarak etkilenmeden kurtulması için düzenlenecek olan bilgilendirmeler Kapaklı Belediye Hizmet Binası 9. katında faaliyet gösteren Psikolojik Danışmanlık Servisi’nde gerçekleşecek.

‘’ÜCRETSİZ RANDEVU ALABİLİRLER’’

Konu hakkında açıklamada bulunan Kapaklı Belediyesi yetkilileri, ‘’Vatandaşlarımız, “444 89 59 – dahili 205” numaralı telefonu arayarak etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve randevu alabilirler. Çocuk istismarında kanunen yapılan yaptırımların yanı sıra, çocuklarımızı korumak adına bu konudaki faaliyetlerimiz sürecektir. Çocuk istismarına ‘HAYIR’ diyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.