HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Sibel Şahin ve Şube Sekreteri Evren Sayın, Fetullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu olan Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Genel Başkanı Muhammed Gömük’ü ziyaret etti.

15 Temmuz Hain darbe girişiminden önce kurulan tek sivil toplum kuruluşu, Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu olan Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Genel Başkanı Muhammed Gömük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek , HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Sibel Şahin ve Şube Sekreteri Evren Sayın’a nezaketlerinden dolayı teşekkür etti.

‘’ÇALIŞMALARIMIZI İSTİHDAMA ÇÖZÜM OLARAK ELE ALIYORUZ’’

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Sibel Şahin, ‘’HAK-İŞ olarak hayata geçirdiğimiz bu projelerde model, modül ve istihdam üçlüsünü ortaya koyan çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı günübirlik rutin bir faaliyet olarak değil, mesleki eğitim ve istihdam sorununa yönelik bir çözüm modeli olarak bütünsel şekilde ele almakta ve hayata geçirmekteyiz. ‘’ ifadelerine yer verdi. 

‘’SENDİKAL RÖNESANS DİYORUZ’’

Bireyin gelişimine önem verdiklerini vurgulayan Şahin, ‘’Sendikal Rönesans, sendikal hareketin silkinmesi ve baştan sona yenilenmesi anlamına geliyor. Yeniden doğması anlamına geliyor. Bu sendikal hareketin doğal görevleri olan örgütlenme, TİS ve grevin ötesinde sosyal hayata, ekonomik hayata dair vizyonunu, misyonunu ve hareket alanını genişleterek sorumluluk alması anlamına geliyor. Biz, bunun gereğini yapıyoruz. Bunun projelendirmesini yapıyoruz ve uyguluyoruz. HAK-İŞ olarak; Anadolu Aydınlanması istiyoruz. Türkiye değişiyor, dönüşüyor. Biz, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin birbirini tetiklediğini düşünüyoruz. Türkiye fiziki olarak da gelişiyor. Yollar, havaalanları, demiryolları, denizyolları, toplu ve modern konutlar, üniversiteler hızla gelişiyor. Türkiye’nin ulaşmadığı köşesi kalmıyor. Biz, insanımızı da 21. Yüzyıla hazırlayalım istiyoruz. Birey güçlü olsun istiyoruz. Bireylerin etkinlikleri ve yetkinlikleri gelişsin istiyoruz. Bundan dolayı Anadolu Aydınlanması istiyoruz. Türkiye’yi sosyal ağlarla, mesleki eğitim modelleri ve modülleriyle örelim istiyoruz. Bireylerimizin önündeki seçenekleri, imkanları artırarak güçlü bir gelişim sağlayalım istiyoruz.’’ dedi.

HAK – İŞ NEDİR?

Hak-İş, 22 Ekim 1976 tarihinde Ankara'da kurulmuştur. 1977-1980 yılları arasında kurulu bulunan 8 konfederasyon içerisinde en genci ve yenisi olarak teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hak-İş, daha henüz mücadelesinin başındayken 12 Eylül engeliyle karşılaştı. Milli Güvenlik Konseyinin 8 nolu kararıyla faaliyeti durdurulan Hak-iş'in Yöneticileri yaptıkları girişimleri sonucu Şubat 1981'de yeniden faaliyete geçmeyi başardılar. Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olan Hak-İş, belli prensipler doğrultusunda yeni ve orijinal bir ses olarak Türk Sendikacılığına adımını atmış, bugüne değin bu özelliğini prensiplerine bağlı kalarak ve istikrarlı bir çizgi takip ederek sürdüre gelmiştir. 22 üye sendikası bulunmaktadır