Malkara Tarım İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş, kuruma ait araçla 2 defa memleketine gidince ve devletin aracının özel işlerinde kullanınca görevinden alındı. Hakkında soruşturma açılan Müdür Erbaş’ın Konya’ya devletin arabası ile gitmesi belgelendi. Müfettiş tarafından soruşturması tamamlanan Erbaş’ın siyasiler tarafından soruşturmasına müdahale edildiği öne sürülüyor.

DEVLETİN ARABASINI ÖZEL İŞLERİNDE KULLANMIŞ

Edinilen bilgiye göre, Malkara Tarım İlçe Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Cengizhan Erbaş, hakkındaki bazı iddialardan dolayı görevinden alındı. Erbaş hakkında idari soruşturma başlatıldı.  Erbaş hakkında 59 KR 427 plakalı araçla 2 kez Konya’ya eşi ve çocukları ile gittiği, yine kuruma ait kiralık 59 AG 194 plakalı araçla da Malkara’dan Tekirdağ şehir merkezindeki evine gidip geldiği iddiaları ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İDDİALAR ÜZERİNE MÜFETTİŞ GELDİ

Soruşturma kapsamında Ankara’dan gelen müfettişler müdürün görevden hariç olarak Konya, İstanbul ve Tekirdağ’ın bazı ilçelerine gittiğini emniyet müdürlüğüne ait kameralardan belirledi. Ayrıca müdür hakkında bu gittiği yerleri Malkara’nın köylerine gitmiş gibi göstererek görev kağıdı hazırladığı ve harcırah aldığı öne sürüldü. Müfettiş bu iddialarla ilgili de soruşturma yürüttü.

MÜDÜRDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan kurumda çalışan İrfan Er isimli şoförde müdürden şikayetçi oldu. Er’in elinde bulunan bilgi ve belgeleri müfettişle paylaştığı kaydedildi. Öte yandan şoför İrfan Er ise ilginç bir şekilde Malkara’dan Hayrabolu’ya Er’in eşi ise Malkara’dan Tekirdağ merkeze sürüldü. 

ARABA İLE EVİNE GİDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Şoför İrfan Er’in müfettişe verdiği görüntülerde Müdür Erbaş’ın Malkara’da bulunan İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Tekirdağ Merkezdeki evine araba ile gelmesi yer alıyor. Devlete ait araçla evine gelen müdürün görüntülerde ise aracı kendi kullandığı görülüyor.  Öte yandan Şoför Er, Müdür Erbaş’ın kendisini şikayet etmesi üzerine elindeki görüntüleri ve Müdür Erbaş ile olan telefon kaydını Malkara Cumhuriyet Savcılığı’na giderek teslim etti.

SİYASİLER MÜDAHALE EDİYOR İDDİASI

Yine müfettişin soruşturma dosyasında siyasilerin müdahale ettiği iddia edildi. Müdür Erbaş’ın olaydan az bir ceza ile kurtulması için Tekirdağ’da görev yapan bazı siyasilerin harekete geçtiğini de gelen iddialar arasında. Yine müdürün 4 aydır rapor alarak işe gelmediği de kaydedildi. Önemli bir hastalığı bulunmayan müdüre 4 aydır nasıl rapor verildiği de merak konusu oldu.

KENDİSİNDEN BİZ ŞİKAYETÇİ OLDUK!

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Cengizhan Erbaş ise soruşturma açıldığını doğrularken, Şöför Er'in sorunlu bir personel olduğunu ve hakkında savcılığa şikayette bulunduklarını belirtti. Er'in kendisi hakkında bir şikayeti olmadığını kaydeden Erbaş, "İddia edildiği gibi Şöför Er'in bizle alakalı savcılığa herhangi bir şikayeti yok. Aksine biz kendisi hakkında savcılığa şikayette bulunduk. Ayrıca Şöför Er ve eşi sürülmemiş kendi istekleri ile görev yerleri değiştirilmiştir" dedi. ameliyat olduğu için uzun süredir raporlu olduğunu söyleyen Erbaş, hakında soruşturmanın devam ettiğini belirtti.