Kapaklı Gazetesi - 1 Aralık’ta başlayacak olan kış lastiği uygulaması ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Kış aylarında kaza yapma riski çok daha fazla.” dedi.

Kış lastiğinin kazaları önlemede önemli bir etken olduğunu söyleyen Başkan As, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Can ve mal güvenliğimiz için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi çok büyük. Çünkü araştırmalara göre yaz aylarına nazaran kış aylarında kaza yapma riski çok daha fazla. Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması ile meydana gelmektedir. Bundan dolayı zorunlu uygulamanın başlamasına az bir zaman kala şoför esnafımızın kış lastiklerini taktırıp aracını mevsim şartlarına uygun hale getirmesi gerekmektedir.

Kış lastiği uygulaması hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü bölgelerde 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılmaktadır. Bunun için yaklaşan kış ayları öncesinde esnafımızın araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmesini öneriyorum. Sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum.”