Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kapaklı’da da 2 günlük sokağa çıkma yasağına karşı vatandaşlar erzak depolamak için fırın ve büfelere akın etti.

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Tekirdağ’ı da kapsayan yasağın yayınlanması ile birlikte Kapaklı’da adeta kaos yaşandı. Vatandaşlar 2 günlük yasakta evlerine erzak depolamak için fırın ve büfelere gidince, metrelerce kuyruklar oluştu.

KAVGA ETTİLER

Emniyet ekiplerinin anonslarla vatandaşlara uyarılarda bulunduğu kuyruklarda, kavgalar da yaşandı. Edinilen bilgilere göre, İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir fırın önünde iki kişi arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü.

MESAFE KURALINI ÇİĞNEDİLER

Öte yandan kuyruklarda sosyal mesafe kuralına uyulmadığı ve eldiven, maske gibi güvenlik tedbirlerine de riayet edilmediği dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca yine fırın ve büfeler önünde park eden araçlar da trafiği olumsuz yönde etkiledi.