Kapaklı Gazetesi - Pandemi döneminde zor günler geçiren Kapaklı esnafı, İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’na kurulan Yöresel Ürünler Pazarı’na tepki gösteriyor.

Kapaklı Belediyesinin pandemi döneminde yerel esnafın yanında yer almadığını ifade eden esnaflar, “Pandemi döneminde bizleri yalnız bırakanlar, zor günümüzde yanımızda olmayanlar, belediyeye olan borcumuz nedeniyle icraya verenler; şimdide ilçe dışından getirdikleri kişilere ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ adı altında izinsiz ve kayıtsız bir ticaret alanı açmışlar. Kapaklı esnafının dükkanında satmış olduğu ürünler, bu pazarda kayıtsız bir şekilde satılmakta ve haksız rekabet ortamı yaratılarak Kapaklı esnafı zarara uğratılmaktadır.” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

BELEDİYE’NİN HABERİ YOK!

Esnaflardan gelen şikayetler üzerine Kapaklı Gazetesi muhabirleri, Kapaklı Belediyesi yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmede, ‘Yöresel Ürünler Pazarı’nın belediyeden herhangi bir izni olmadığı ortaya çıktı. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, pazarın KENTAŞ tarafından kiralama usulüyle kurdurulduğu öğrenildi. Belediye iştirak şirketi olan ve Bülent Ecevit Parkı’nda Kapaklı Belediyesinin kiracısı konumunda olan KENTAŞ’nin böyle bir kiralama yapma konusunda yetkisi olup olmadığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

“KİMLER KİRAYA VERDİ, KAÇ LİRA ALINDI?”

Kapaklı esnafı ve kamuoyu soruyor: Bu pazarın kurulmasına kimler izin verdi? Kimler tarafından kiraya verildi, kaç lira alındı? Gerekli izinler alındı mı? Pazarda pandemi kurallarına uyuluyor mu? Zabıta tarafından denetim yapılıyor mu? Yaptırılan işlerde Kapaklı esnafından fiyat dahi almayan Kapaklı Belediyesi, kendi esnafını ne zaman düşünecek ve destekleyecek? Kapaklı esnafına olan düşmanlığınızın sebebi nedir?

“ÇERKEZKÖY’DE İZİN VERMEDİK”

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ise yapılanın doğru bulmadığını söyledi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ali Bozdağ, “Konudan haberim yok, bize bu konuda bilgi verilmedi. Daha önce Çerkezköy’de gündeme geldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, böyle bir talep olduğunu bizlere iletti. Bizler de Çerkezköy esnafı açısından bu tür bir pazarın zararlı olacağını belirttik ve pazar kurulmadı.” dedi.

AK PARTİ’Lİ CÜNEYT YÜKSEL DE ENGEL OLMUŞTU

Benzer bir konu 2019 yılında Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış, Tekira AVM'de yöresel lezzetler adı altında kurulan standlar AK Parti’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in talimatı üzerine kaldırılmıştı.

O dönemde Süleymanpaşa esnafının yanında yer alarak esnafının haklarını koruyan Başkan Yüksel, "Süleymanpaşa Belediyesinden alınan veya verilen bir izin yok. Zabıtamız tarafından konu ile ilgili Perşembe günü sözlü uyarı yapılmış, Cuma yazılı tutanak tutularak gerekli işlemler yapılmıştır. Tekira yönetimi hakkında gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Bu ve buna benzer uygulamalara Süleymanpaşa Belediyesi olarak müsade etmemiz ne bugün ne de yarın söz konusu olmadı olmayacak." demişti.