Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, vatandaşlar soluğu kurban pazarlarında aldı. Vatandaşları denetimsiz hayvanları satın almamaları konusunda uyaran kurban besicisi Metin Kıcır, ''Biz, getirdiğimiz kurbanlıkları önce Ankara’da türlü testlerden geçirip satışa sunuyoruz. Güvenli bir kurban alışverişi için bu açıdan kurban pazarlarını tercih etmeliler.'' dedi.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden getirilen kurbanlıklar, Kapaklı Belediyesi’nin hazırladığı geçici kurban pazarı alanında satışa sunulmaya başladı. Satıcıların yavaş yavaş yerini aldığı pazarda, kurban satışları 7 Ağustos Salı günü itibariyle başladı. Yerleşim yerine yakınlığı nedeniyle yer değişimine giden kurban pazarları ise, bu yıl Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi’nde kuruldu. 

‘’PAZAR HARİCİ HİÇBİR YERDEN KURBANLIK ALMASINLAR’’

Kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Kıcır, ‘’Önceki yıllara nazaran bu yıl kurbanlık hayvanların denetimleri daha da sıkılaştı. Fakat buna rağmen bazı kişiler, denetimsiz bir şekilde kurbanlık satışı yapmaya devam ediyor. Ben vatandaşlarımızı bu konu hakkında uyarıyorum, geçici kurban pazarları harici başka hiçbir yerden kurbanlık almasınlar. Çünkü biz, getirdiğimiz kurbanlıkları önce Ankara’da türlü testlerden geçirip satışa sunuyoruz. Güvenli bir kurban alışverişi için bu açıdan kurban pazarlarını tercih etmeliler.’’ dedi.

SATICILAR YENİ PAZAR YERİNDEN MEMNUN

Geçtiğimiz yıllar Aşıklar Caddesi üzerinde kurulan Pazar yerinin, bu yıl değiştirilmesinin isabetli bir karar olduğunu dile getiren Kıcır, ‘’Kurban Pazarı, geçtiğimiz yıl biraz daha şehre yakın bir yerde kuruluyordu. Gerek hayvanları indirmemiz, gerekse çadırları kurmamız zor oluyordu. Üstelik çevrede yaşayan vatandaşların da kokudan ve sesten etkilenmesini istemeyiz. Yeni Pazar yerimizde de birkaç değişiklik sağlanırsa, buranın iyi olduğunu düşünüyorum.’’ diye konuştu.

BÜYÜKBAŞLAR 6 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Kurban pazarında büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 6 bin  ve 20 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 1300-1800 TL arasında alıcı buluyor.