Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısını Kapaklı’da gerçekleştirdi. Ev sahipliği yapılan toplantıda söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçenin sorunları hakkında kısa bir sunum yaptı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlık etti. 20 gündem maddesi ve önergelerin görüşüldüğü mecliste, toplantı öncesi Kapaklı’nın sorunları masaya yatırıldı. 

ŞEHİTLERİ ANARAK SÖZE BAŞLADI

Meclisin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisini Kapaklı’da ağırladıkları için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Albayrak, “Bizleri bugün burada ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Bugün bildiğiniz üzere üzücü haberler aldık. Tunceli’de Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

“KAPAKLIMIZ HİZMETE AÇ”

Konuşmasının ardından Albayrak, sözü Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e bıraktı. Kürsüye çıkan Çetin, Kapaklı’nın sorunlarından bahsederek; “Böyle bir toplantıyı Kapaklı’da tertiplediğiniz için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben bugün Kapaklı’mızın acil ihtiyaçları ile alakalı bir video gösterisi hazırladım. Konuşmamın sonunda onu sizlere takdim edeceğiz. Kapaklı merkezimizde yoğun bir artış var. Biz Tekirdağ olarak bir vücut isek, vücudun bir organı sıkıntılıysa vücuda zarar verir. Kapaklı’yı burada anlatmak yerine imkanımız olsa da sizi burada gezdirebilsem. Kapaklı’nın hem devlet hem de yerel anlamda hizmete aç olduğunu anlatmak istiyorum. Bir kaymakamlık binası başladı ve maalesef bitirilemedi. 5 yıl boyunca Büyükşehirimizin Kapaklı’ya yaptığı en büyük yatırım Kültür Merkezi oldu. Fakat ne yazık ki oda halen faaliyete geçirilemedi. Böyle bir talihsizlik yaşıyoruz. Ben bu dönem sizlerden özür dileyerek sürekli bunları dile getireceğim ve getirmek zorundayım. Kapaklı’mızın sorunlarını dile getiren bir videomuz var. Ben sizlere tekrar ilçemize hoş geldiniz diyorum. Meclisimiz hayırlı olsun.” dedi.

SORUNLAR VİDEOYLA ANLATILDI

Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kapaklı’nın sorunlarını içeren 4 dakikalık videonun gösterimine geçildi. Video içerisinde Kapaklı’nın en büyük sorunlarından olan otopark, su kesintileri, yüksek kesimlere su çıkmaması, sosyal yaşam alanları, yol sorunları gibi birçok sorunun bulunduğu ve bu sorunların çözülmesi temel sorunlar içerisinde yer aldığı ifade edildi.

“BELEDİYEMİZ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAKTIR’’

Meclis toplantısının devamında ise soru önergeleri görüşüldü. MHP’li meclis üyeleri tarafından sunulan Çerkezköy’ün tek yön sorunu ve ara bağlantı yollarından ulaşımın zorluğu ayrıca silinen şerit çizgileri ve yaya geçitlerinin boyanması gerektiği dile getirildi. Buna cevap olarak ise Kadir Albayrak, “Tek yön uygulaması Çerkezköy’de 3 yıldır sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Diğer problemlere gelecek olursak da bağlantı yolları ve yollarda yaşanan sorunlar ile ilgili de belediyelerimiz gerekli önlemleri alacaktır.” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZLERİ AĞUSTOS’TA FAALİYETE GEÇECEK”

Meclise verilen bir diğer soru önergesi ise, Kapaklı ve Çerkezköy’de bulunan Kültür Merkezlerinin ne zaman faaliyete geçeceği ve şuan ki durumları nedir? Önergesi oldu. Başkan Albayrak ise, “Kültür Merkezlerimiz Ağustos ayında faaliyete geçecek ayrıca ilçemizde bulunan TESKİ hizmet binalarımızda merkezlerimize taşınacak.” dedi.

VELİMEŞE VE VELİKÖY KAVŞAKLARI İÇİN ÖNLEM ALINACAK

Velimeşe ve Veliköy Mahalle kavşaklarında meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazaları önlemek için EDS kurulumu için gerekli başvurulara ardından da caydırıcı önlemler yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Meclis gündeme alınan 20 maddenin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilmesiyle sona erdi.