Kapaklı Gazetesi - Karaköy’de başörtülü bir kıza yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, ‘’Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerde, birlikteliğimize zarar vermek isteyenlerce senaryo edilen, türbanlı bir bacımıza Karaköy’de, sakallı bir kardeşimize ise metroda yapılan terbiyesizlikler, Elhamdülillah amacına ulaşmamıştır.’’ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, gündemde olan bazı olaylara ilişkin fikirlerini beyan eden bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada Karaköy’de başörtülü bir kıza gerçekleşen saldırıyı ve cübbeli bir gencin metroda taciz edilmesi olayını kınayan Bütün, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

‘’TÜRK SİYASETİNİN YAKIN GEÇMİŞİ ACILAR İLE DOLUDUR’’

Bütün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Büyük Türk Milleti, bu kendini bilmezlerce yapılan hadsizliklere büyük bir feraset ile yaklaşmıştır. Kıymetli vatandaşlarımızın, ziyadesiyle iyi bildiği üzere, Türk siyasi hayatının yakın geçmişi, dış mihraklarca tetiklenen ayrışmaların derin acıları ile doludur.’’

‘’TOPLUMU GERME SENARYOLARINA TÜRK MİLLETİ’NİN KARNI TOKTUR’’

Her türlü farklılığın bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Bütün, ‘’Siyasi görüşler, İslami inanışlar, memleketsel kültür farklıları gibi, bazı şahsi özellikler üzerinden yaratılmak istenilen ayrıştırma ve toplumu germe senaryolarına Türk Milleti’nin karnı toktur. Vatandaşlarımız artık böyle suni tuzaklara düşmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Her bir vatandaşımız inanç hürriyetine sahiptir. Hiçbir vatandaşımız kılığıyla, kıyafetiyle yargılanamaz, hor görülemez. Bu hakların tamamı anayasamızın teminatı ile temel hak ve özgürlüklerdendir. Bayrağımız, toprağımız, dinimiz ve Atatürkümüz, toplumumuzun ortak değeridir. Hiçbiri tartışmaya dahi açık değildir. Hiçbiri de hiçbir siyasi grubun tekelinde değildir. Bizi millet yapan, bu temel değerlerimiz üzerinden yaratılmak istenilen ayrışma ve kavgalara Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla izin vermeyeceğiz. Milletimizi bir birine düşürerek, sanal krizler üzerinden derin kaosları tetiklemek isteyen, dış mihraklar ve onların yerli işbirlikçileri, bu hain planlarını asla başaramayacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Milletimizin birlik harcıdır. Bizler var olduğumuz sürece, 3-5 kendini bilmezin münferit terbiyesizlikler üzerinden, ayrışma yaratmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler var olduğumuz sürece, Milletimize, dinimize, devletimize, bayrağımıza ve Atatürkümüze sonuna kadar sahip çıkacağız.’’ dedi.

‘’MHP OLARAK BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMİNATIYIZ’’

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tür saldırıları kınadıklarını dile getiren Çağlar Bütün, ‘’ Tüm Vatandaşlarımızı bu hassas süreçte gösterdikleri feraset için tebrik ediyor; Milliyetçi Hareket Partimizin, tüm sürecin hukuki takipçisi olduğunu bilerek, gönüllerini ferah tutmalarını istiyorum. Bizi, "Millet" yapan tüm değerlerin en güçlü savunucusuyuz. Bizi, "biz" yapan tüm değerlerin yılmaz bekçileriyiz. Büyük Türk Milleti’nin hizmetkarıyız. Birliğimizi bozmaya kast edenlerin de bir ömür boyu belalısıyız. Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak, birlik beraberliğin her daim teminatıyız.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.