AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in emrine Tekirdağ Valiliği İl Koruma Komisyonu kararı ile polis tahsisi yapılması tepki çekti. İl başkanının emrine tahsis edilen polisin il başkanı Yüksel’in kapısını açması özel eşyalarını taşıması emniyet camiasında rahatsızlık yarattı.

AYAKKABILARINI TAŞITTIRDI

Türkiye’yi yasa boğan tren kazasında AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in çıplak ayakla bir fotoğrafı sosyal medyada dolaşmıştı. Arkasında ise sakallı birinin Yüksel’in ayakkabılarını poşette taşıması fotoğraf karesinde yer almıştı. Bu ismin Tekirdağ Emniyeti Güvenlik Şubede çalışan polis memuru A.G olduğu ortaya çıkmıştı.

KOMİSYON KARARI İLE VERİLDİ

Bu polis memurunun Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın başkanlık ettiği il koruma komisyonu kararı ile Yüksel’in emrine verildiği ortaya çıktı. Ayrıca polisin koruma şubede de çalışmadığı kadrosunun güvenlik şube olduğu belirtildi. Komisyon kararına göre koruma verilse dahi koruma şubeden koruma tahsisinin yapıldığı aktarıldı.

AYAK İŞLERİNİ YAPTIRIYOR İDDİASI

Yüksel’in polis memuruna ayakkabı taşıtması emniyet camiasında eleştirilere neden oldu. Bazı polisler bu duruma isyan etti. Ayrıca polisin görevi olmadığı halde il başkanının eşyalarını taşıdığı araç kapsısını açtığı da iddialar arasında yer aldı. Polisinin günün büyük bir bölümünü il başkanının yanında geçirdiği makam aracı ile gittiği her yere polisi de götürdüğü aktarıldı.

ÇAMURLU AYAKKABILAR EMNİYETİ RAHATSIZ ETTİ

Öte yandan tren kazasında AK Parti İl Başkanı Yüksel’in ayakkabılarını taşıyan polisin fotoğrafı emniyette rahatsızlığa neden oldu. Birçok polis, “Türk polisi onurlu ve şereflidir. Sadece ve sadece ayyıldıza hizmet eder. Vatan için ölürüz öldürürüz. Geride evlat kalmış ana baba kalmış bakmayız. Ama şov uğruna çıplak ayakla gezen birisinin ayakkabılarını taşımayız. Biz vatanı sırtımızda taşırız ama kirli kokulu ayakkabı taşımayız” diye tepkisini ortaya koydu.