Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi’nde yaşayan vatandaşlar Termik Santralin etkilerini anlattı.

Kapaklı Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortak düzenlemiş olduğu Zonguldak Kültür ve İnceleme Gezisi’nde 90 kişilik heyet, bölgedeki vatandaşlardan Termik Santrallerin etkilerini dinledi. 1 Mart 2018 Perşembe günü Çatalağzı Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan seminerin ardından, Termik Santrallerin etkilerini vatandaşlardan dinlemek isteyen heyet, bir dokundu bin ah işitti.

‘’HAFTADA EN AZ 3 KANSER HASTASINI TOPRAĞA VERİRSİNİZ’’

Civarda kanser hastalıklarının hızla arttığını belirten Çatalağzılı vatandaşlar, ‘’Görüyorsunuz Termik Santral hemen dibimizde, Memleketinizde meyve sebze hiçbir şey kalmaz, evlerinizin camını pislikten ve tozdan açamazsınız ayrıca haftada en az 3 kanser hastasını toprağa verirsiniz. Şuanda Çatalağzı’nda ölmeyi bekleyen en az 50 tane kanser hastası var.’’ Dedi.

‘’NE YAPARSANIZ YAPIN ENGEL OLUN’’

İstihdam için Termik Santrali kabul ettiklerini de dile getiren yerel halk, şu ifadeleri kullandı; ‘’Biz çocuklarımız işe girecek diye engel olmadık. Fakat 100 kişiden yalnızca 10 tanesi işe girebildi. Üzerine basa basa söylüyorum, kanser olmak istemiyorsanız, tarlanızdan ürün almak istiyorsanız, evinizin kapısını açabilmek istiyorsanız engel olun. Ne yaparsanız yapın engel olun.’’

‘’DEVAMI SÜREKLİ GELİYOR’’

İlk yapılan Termik Santralin ardından devamının geldiğini dile getiren vatandaşlar, ‘’Gördüğünüz gibi burada hava ölçüm aracı duruyor, fakat hiçbir şey ölçtüğü yok. Her gün zehir soluyoruz. Önce pazarlığı çok küçük bir santralle yapıyorlar, daha sonrasında devamı sürekli geliyor.’’ Dedi.