Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi tarafından Pınar Bulvarı’ndan sökülen ağaçlar, esnafın ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kapaklı Belediyesi, TESKİ’nin yürüttüğü altyapı çalışmalarının ardından Pınar Bulvarı’ndaki kaldırımların genişletilmesi için karar aldı. Karar dolayısıyla bulvardaki ağaçların ormanlık bir alana taşınması gerekiyordu. Fakat belediye tarafından ani bir kararla gece yarısı ağaçlar yerlerinden kepçe koparıldı.

‘’BİZ KORUDUK ONLAR KESİP KAMYONLARA YÜKLEDİLER’’

Koparılan ağaçlar esnafın ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Tepki gösterenlerden biri de 2004 – 2019 yılları arası Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı oldu. Gece yarısı gerçekleştirilen ağaç sökme işlemini cep telefonu kamerasından saniye saniye kaydeden eski belediye başkanı Mandalı, ‘’Kapaklı’nın önümüzdeki 5 yılı nasıl heba ettiğini görüyoruz. Ağaçlar köklerinden kesiliyor. Ağaç katliamı yapıyorlar. Bunların gerçek icraatı bu. Vatandaşlarımız bunlara ağaçları kessinler diye oy vermedi ama nereden bilsinler bu arkadaşların bu işlere akıllarının ermediklerini. Madem ağacı oradan kaldırmak istiyorsun, ağaç sökme makinaları var. O makinayla kökünden sökersin, canlı bir şekilde başka bir yere taşırsın. Rahmetli Recep Güven, Şemsettin Dubaz, Enver Özel ve benim dönemlerimde ağaçları elimizden geldiğince koruyup kollamaya çalışıyorduk. Bunlar, kollamayı bırakın tamamen kesip kamyonlara yüklüyorlar. Kapaklı’nın gerçeklerini görmüş oluyoruz.’’ dedi.

‘’HİZMETLERİMLE GÜNDEME GELMEK İSTİYORUM’’

Konuyla ilgili gazetemiz haber merkezi tarafından iletişime geçilen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, ‘’Bir takım temaslar gerçekleştirmek üzere Ankara’ya geldim. Bu nedenle çıkan haberlerden haberim yok. İrfan Başkan’a ve diğerlerine cevap verip onları gündeme getirmek istemiyorum. Kapaklı’ya gerçekleştireceğim hizmetlerle gündeme gelmek istiyorum.’’ dedi.