Kapaklı Gazetesi – Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan asfalt ihalesi, 36 ve 38 milyon TL teklif veren firmaların ‘teknik şartnameye uymamaları’ gerekçesiyle elenmesi sonucu 50 milyon TL teklif veren firmaya verilmiş, bu durum Kapaklı kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu tartışmalar sürerken Kapaklı Belediyesi bu kez çok tartışılacak bir satışa imza attı. Karaağaç Mahallesi 199 ada 2 parsel nolu 20.285,47 m²'lik arsanın 50 milyon TL ile asfalt ihalesini alan firmaya satılması, “ihaleye şaibe mi bulaştı?” sorularının yeniden yüksek sesle dillendirilmesine neden oldu.

KAPAKLI’YI HİZMETTEN MAHRUM BIRAKTILAR

Benzer bir asfalt ihalesi, 2018 yılında dönemin belediye başkanı İrfan Mandalı zamanında yapılmış, 18 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkılırken, 5 milyon TL’lik kırımla 13 milyon TL’ye ihale sonuçlanmıştı. Dönemin AK Parti ilçe yönetimi ve meclis üyelerinin siyasi baskıları sonucu, ihaleyi alan firmanın Karaağaç mahallesine yaptığı asfalt plenti kapatılmış ve ekonomik krizin artmasıyla birlikte firma teminatını yakarak işi yapmaktan vazgeçmişti. Bu hamleyle yerel seçimlerde başarılı olmaya çalışan siyasiler amacına ulaşmış, Kapaklı ise yolların asfaltlanmaması nedeniyle hizmetten mahrum kalmıştı.

13 MİLYONLUK İŞ 50 MİLYONA NASIL VERİLDİ?

Aradan 2 yıl gibi bir süre geçti. O dönem 13 milyona verilen ihale, bugün daha düşük teklifler verilmesine rağmen geçmişte yapılanın tam tersine yaklaşık 15-16 milyonluk bir farkla 50 milyon TL’ye verildi.

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

Karaağaç Mahallesi 199 ada 2 parsel nolu 20.285,47 m²'lik arsa ise yine 06.03.2019 tarihinde 8 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkmış fakat alıcı bulamamıştı. 1 buçuk yıl önce 8 milyona alıcı bulamayan arsanın bugün krize rağmen 20 milyon TL'ye asfalt ihalesini alan firmaya satılması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

ARSA DEĞERİNDEN FAZLAYA NASIL SATILDI?

Asfalt ihalesinin piyasanın 15 milyon TL üzerinde işi alan firmaya verildiği iddia edilirken, Karaağaç’ta satışı yapılan arsanın ise son zamanlarda gerçekleşen satışlar göze alındığında en fazla 10 milyon TL edeceği belirtiliyor. Arsa fiyatının bilinçli olarak yüksek tutulduğu ve diğer firmaların ihaleye girmesinin engellendiği de iddialar arasında. Bu arada ihaleye sadece belediyeye iş yapan 2 firma girdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYORLAR

Asfalt ihalesi ve arsa satışı ile ilgili bazı isimlerin önümüzdeki günlerde savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.