AK Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Mithat Soylu’nun eşi Sevgi Soylu, eşinin kendisini 2 yıldır darp ettiğini iddia ederek boşanma davası açtı.

Habertrak Gazetesi’ne konuşan Sevgi Soylu, uzun zamandır şiddet gördüğünü ve eşinin siyaset yaptığı için zarar görmesini istemediğini bu yüzden de bugüne kadar suskun kaldığını belirtti.

“2 YILDIR ŞİDDET GÖRÜYORUM”

Marmaraereğlisi Adliyesi’nde hem darp hem de boşanma davası açtığını söyleyen Sevgi Soylu, “2 yıldır şiddet görüyorum. Sahipsiz kaldım kimse destek olmadı, elimden bir şey gelmiyor. Eşim İçişleri Bakanı’na güveniyor, Ben Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Mustafa Şentop’a ulaşmak istiyorum” dedi.

“ORTAK KASAYI BOŞALTTI”

Eşi Mithat Soylu’nun nüfuzunu kullanarak Ziraat Bankası’ndaki ortak kasayı boşalttığını öne süren Soylu, “Eşim Ziraat Bankası’na giderek ortak kasamızda bulunan altınları çilingir yardımıyla almış. Yalnız şuan altınları benim aldığımı söylüyorlar. Ben bu konuda bankadakilerle ilgili Cimer’e suç duyurunda bulundum” dedi.

“SİYASİ KİMLİĞİ KULLANIYOR”

Çok mağdur durumda olduğunu söyleyen Bayan Soylu, “Eşimin bana uyguladığı şiddeti kimseye söyleyemedim. Vücudumda morluklar vardı bir yere çıkamadım. Darp görmeme rağmen eşim siyasi kimliğini kullandığı için darp raporumu da alamadım. Boynumda büyük bir şişlik vardı. Darp raporunu bize vermediler. Kendisi de gidip ‘Asıl ben darp edildim’ diyerek darp raporu almış.” İfadelerini kullandı.

 “BU KIZ GELDİ BUNLAR OLDU!”

Eşinin hayatında başka bir kadın olduğunu iddia eden Soylu, “Ereğli’de herkese sorun benim evimi 3 sene öncesine kadar parmakla gösteriyorlardı. Benim kocam gerçekten böyle bir insan değildi. Bir tek kelime ile bizlerin lafını iki etmezdi. Ama bu kız geldi geleli bunlar oldu. Ve şunu da söyleyeyim. Ben burayı kızımın yanına geldikten sonra gücünü kullanıyor Tapu Kadastro’da ve bütün mallarını abisinin üzerine geçirttiriyor. Benim param olması lazım ki karşı mahkeme açabileyim. ‘Hiçbir şey alamayacaksın diyerek’ benimle dalga geçiyorlar. Avukatımı arayıp anlaşmalı boşanalım bir şey vermeyelim diyorlar. Siz sonra mallar için mahkeme açın diyorlar. İnsan 30 senelik karısını bu kadar kenara atıp ta o kızı başköşeye koyar mı? Arkadaşlarım gidip konuşmuşlar Mithat ne yapıyorsun demişler? Yaptıkların çok ayıp senin 30 senelik karın sana hizmetinde hiçbir kusur etmedi. Tutturmuş ‘Elin edepli kızını rezil ettiler. Siyasi hayatımı bitirmek için bana komplo kurdular’ diyormuş. Ben ona komplo kurmadım. Ben onun her şeyini sakladım. Onun bana uyguladığı şiddetleri ben tamamen sakladım. Kimseye söylemedim. Benim Fatma diye karşı komşum var bir tek o benim dayak yediğimi biliyor. Bana yemek verdi. 15 gün evden çıkmadım” dedi.

SOYLU İDDİALARI REDDETTİ

Bir açıklama yayınlayan ve iddiaları reddeden Ak Parti Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Mithat Soylu ise “‘Torun bakma’ bahanesiyle 15 Haziran tarihinde evden ayrılan bir daha geri dönmeyen eşimle aramızda yaşananlar artık mahkeme sürecindedir. Bu nedenle bazı gerçekler, yargılama sürecinin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacaktır.” Dedi.