Kapaklı Gazetesi - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan 3 öğrenciye karnelerini evinde verdi. Özcan’ın öğrencilerin karne notlarına ve adreslerine ulaşması, akabinde karneleri öğrencilere vermesi tepki topladı.

Özcan’ın bu hareketine ilk tepki Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığından geldi. Okul yönetiminin, öğrencilerin kimlik bilgileri bulunan karne ve belgelerini bir siyasi parti başkanına teslim ettiğini iddia eden sendika yönetimi, il milli eğitim müdürlüğüne şikayet başvurusu yapacaklarını ve okul müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Mestan Özcan'a bir tepki de CHP Tekirdağ İl Başkanlığından geldi. Konunun takipçisi olacaklarını belirten CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, "Tekirdağ AKP İl Başkanı Başkanı Sayın Mestan Özcan, öğrencileri evlerinde ziyaret ederek karne dağıttı ve bunu da sosyal medyada paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı da korona virüs nedeniyle bu yıl öğrenci karnelerini dijital olarak verme kararı almıştı. Birbiriyle çelişen bu iki icraat için ne diyelim, ne düşünelim. Korona virüs bir yalan mı, Türkiye'de var da Tekirdağ'a mı uğramadı, korona virüs ile ilgili Sayın Ziya Selçuk'un bilmediği, Sayın Mestan Özcan'ın bildiği ne var? Yoksa Sayın Mestan Özcan, hiçbir şeyi önemsemeden sadece partisinin ve kendisinin reklamını mı yapmayı amaçlıyor. Bu soruların cevabını Sayın Mestan Özcan verecektir. Aslolan ise bu konuda Sayın Mestan Özcan'a yardım edenlerdir. Sayın AKP İl Başkanı, öğrencilerin adreslerine nasıl ulaştı, bu adresleri ona kim verdi. Sayın AKP İl Başkanı Başkanının elindeki karneler, Milli Eğitim Bakanlığı antetli karneler. Kırtasiyelerde satılmıyor. En önemlisi de karnelerin üzerindeki bilgiler, notlar. Bu karneler nerede basıldı, kim tarafından basıldı? Bu kişisel bilgilerin korunması kanununa aykırı. Bu karneleri basan ve Sayın AKP İl Başkanına servis eden devlet memuru/memurları da herhalde birden çok suç işlediklerinin farkındadırlar. Eğitim-İş sendikası Tekirdağ şubesi, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Savcılığın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili ne yapacaklarını merakla bekliyoruz. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

“MUTLULUĞA VESİLE OLMAKTAN GERİ DURAMAZDIK”

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ise, “Bu sürprizimiz, zaten iletişim halinde olduğumuz velilerimiz tarafından (Burada belirtiyor olmaktan mahcubiyet duyuyorum ama his yoksunlarına belki bir cevap olacaktır; kızlarımızdan bir tanesi, babasını Kovid-19 belasından dolayı kaybetti.) talep edildi. Veliler karneleri bastırmışlar ve bizi davet ettiler. Bizler de böyle bir hayra, böyle bir mutluluğa vesile olmaktan geri duramazdık. Hediyelerimizi hazırladığımız gibi bu üç evladımızın evlerine gittik. Öyle zannediyorum ki başarılı kızlarımızı tebrik etmek, onlara hediyeler vermek, yetimleri sevindirmek; kalbinde duygu besleyen her insan için bambaşka bir mutluluk kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK YA DA OKUL MÜDÜRÜNÜN BİLGİSİ YOK”

Karnelerin dağıtımı ve adreslerle ilgili bilginin paylaşımında Milli Eğitim Bakanlığı ile okul müdürünün herhangi bir bilgisinin olmadığını söyleyen Özcan, "Hatta belki de sosyal medya paylaşımımız ile haberleri olmuştur. Zaten iletişim halinde olduğumuz bu ailelerden, paylaşım yapmak için de müsaade aldık. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet, siyasi bir amaç ya da oy toplama üzerine yapılan bir kampanya fikrini içermemektedir. Amacımız sadece gençlerimize sürpriz yapmaktı ve iyiliği teşvik etmekti. Velilerden ve evlatlarımızdan da müsaade alarak paylaşmıştık. Zira o çocukların yüzlerindeki tebessüm, gelecek tüm kötü eleştirilere bedeldi belki de. Birtakım insanlar, çocuklarımızın yüzlerine bir nebze de olsa mutluluk vermekten yıllardır uzak durdukları için her çabayı şerre, her fikri suizanna yormakta. Mevzu çocuklar olduğunda bile hüsnüzan içinde düşüncelere kapılamayacak kadar mı kararttık kalplerimizi?" şeklinde konuştu.