Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresini 8 Ekim Pazar günü Kapaklı’da bulunan bir cafede gerçekleştirdi. Kongrede tek liste ile seçime giren Ferdi Bosnalı üyelerin oyuyla tekrar seçilerek güven tazeledi.

Kongrede açılış ve yoklamanın ardından divan yönetiminin seçimine geçildi. Divan başkanlığına Arif Tezcan, divan üyeleri olarak ise Sebahattin Şen ile Esra Kırdal seçildi. Divan heyeti seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

gelecek-kongre-1

‘’YAPAMAZ DEDİKLERİ HER ŞEYİ BAŞARDIK’’

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Ferdi Bosnalı, "Bugün burada ülkemizin son başbakanı, demokrasinin son temsilcisi Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin olağan kongresi için bir araya geldik. Ülkemiz son 5 yılda demokrasiden uzaklaştı, başkanlık sisteminin yarattığı haksızlıklardan herkes bir şekilde etkilendi. Gelecek Partisi'nin çıkış noktası adalet, demokrasi, refah, eşitlik, siyasi ahlak gibi ilkelerdir. Kuruluş sürecimizde zorluklar yaşadık ama bugün geldiğimiz noktada yapamaz dedikleri her şeyi başardık. Aynı inanç, aynı çalışma azmi ve aynı kararlılıkla Kapaklı'nın, Tekirdağ'ın ve Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğimize inanıyorum" dedi.

gelece-kongre-2

‘’BÜYÜK HAYAL KIRIKLIKLARI YAŞADIK’’

Bosnalı'nın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, daha sonra sözü İstanbul Milletvekili Selim Temurci'ye bıraktı. Kongreye katılan herkese teşekkür eden Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, "Trakya bir başka güzel, sabah buraya geldiğimizde insanlarla bir araya geldik, sohbet ettik. Nereye giderseniz gidin, ülkenin sorunları maalesef aynı. Cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktık, açıkçası mutlu değiliz, büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Ama sonuçta ülke bizim. Siyasetteki kalıcı sermayemiz dostluklarımızdır. Ülkede sadece ekonomik bir kriz değil, ekonomik bir çöküş yaşanıyor. Eğer bir toplum ekonomik olarak refahı yaşamıyorsa, üniversite mezunu gençler işsizse, evlerde nasıl geçim sağlanacağı düşünülüyorsa, o ülke taş devrine dönmüş demektir. Biz, herkesin bir araya gelerek ülkeyi ayağa kaldırması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Kongrede, Ferdi Bosnalı'nın başkanlığı altında geçen dönemin faaliyet raporu okundu ve üyeler tarafından onaylandı. Ardından yapılan seçimde, mevcut başkan olarak görev yapan Ferdi Bosnalı, üyelerin oylarıyla yeniden başkan seçildi.