Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen söyleşide konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcilik Başkanı Kıbrıs gazisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız da bizlerin kardeşi ve Kıbrıs Türk’ünü korumak, kollamak ve onların haklarını da savunmak bizlerin görevi. Bizler bu nedenle Kıbrıs’ta soydaşlarımızın haklarını korumak ve yaşadıkları soykırıma dur demek için savaştık” ifadelerini kullandı.

Atatürk İlkokulu’nda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcilik Başkanı Kıbrıs gazisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Kıbrıs Gazisi Hayrettin Kaya, söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan Yarlıgan; “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşadığımız tecrübeleri anlatmak amacıyla Okul Müdürümüz Yalçın Memiş’e ilettik. O da sağ olsun sizlerin bu konuda bilgi sahibi olmanızı istedi ve bu söyleşi gerçekleşti. Sevgili gençler bizler soydaşlarımızın Rumlar tarafından yok edilmelerini ve Rumların zulümlerine son vermek amacıyla adaya çıktık. Zor şartlar altında orada Rumlara karşı savaştık ve bu barış harekatı sırasında birçok şehit verdik. Bizler de savaş sırasında yaralanarak gazi olduk. Biz Kıbrıs’a giderken geri dönmemek için gittik. Çünkü savaşa gidenin geri dönme düşüncesi olamaz. Allah bundan böyle ülkemize ve hiçbir devlete savaş yüzü göstermesin. Savaş iyi bir şey değil. Barışın kıymetini bilelim. Vatanımıza milletimize sahip çıkalım. Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız da bizlerin kardeşi ve Kıbrıs Türk’ünü korumak, kollamak ve onların haklarını da savunmak bizlerin görevi. Bizler bu nedenle Kıbrıs’ta soydaşlarımızın haklarını korumak ve yaşadıkları soykırıma dur demek için savaştık” diye konuştu.

Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek

“BİZLERİN YERİNİ SİZLER DOLDURCAKSINIZ”

Gazi Hayrettin Kaya da, “Sevgili çocuklar sizlerin içinizde ileride ülke yönetiminde yer alacaklar çıkacak. Her biriniz başarılı olun. Okulunuzu öğretmenlerinizi sevin. Derslerinizi aksatmayın. Öğretmenlerinizin öğrettiklerini iyi öğrenin ki iyi bilgi sahibi olun. Sizlerin başarılı olmanız için didinen öğretmenleriniz sizleri ailenize, vatanınıza, milletinize başarılı gençler olmanız için çaba harcadığını da unutmayın. Sizler bizlerin yerini alacak kişiler olacaksınız. Başkanımız Hasan Bey’in de belirttiği gibi bizler Kıbrıs Barış Harekatı’na giderken geri dönmemek üzere savaşa katıldık. Gerçekten bilmediğimiz topraklarda neyle karşılaşacağını bilmedik ve üzerimize tonlarca mermi yağdı. Zor şartlar altında savaştık. Şehitlerimiz çok oldu. Ama Türk ordusu olarak düşmanı perişan ettik ve soydaşlarımızı Rumların soykırımından kurtardık” dedi.