Kendisini destekleyen kalabalık bir ekiple AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığına giden Avukat Ercan Üçel, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ercan-ucel-akparti-tekirdag-2

“KAPAKLI’YA AYRICALIK TANINSIN”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı önünde düzenlenen programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaptı. Kapaklı’nın her zaman AK Parti’ye sahip çıktığını belirten Başkan Çetin, “Bugün özel bir gün. Daha önceden de birçok milletvekili aday adayı açıklaması olmuştu. Ama Kapaklı kadar heyecanlı ve dinamik bir katılımla karşılaşılmadı. Kapaklı her zaman böyleydi. Partinin kuruluşundan bu yana Cumhurbaşkanımıza oyuyla sahip çıktı. En son 2019 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakı olarak Trakya’da parmakla gösterilecek bir başarıya imza attı. Hal böyle olunca her zaman dillendirdiğimiz ilçemizin bu başarısı, Cumhurbaşkanı’na olan bu sadakati bir şekilde pozitif olarak değerlendirilsin ve temsil noktasında da Kapaklı’ya ayrıcalık tanınsın.” dedi.

“AK PARTİ’NİN TRAKYA’DA KALESİ OLDUK”

Başkan Çetin’in ardından AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal söz aldı. Çoğal, “Aday adaylığı müracaatları başladı. Bu süreçte Kapaklı’dan 3 aday adayımız var. Rabbim hayırlı kılsın. Bizler Kapaklı olarak her zaman her platformda Tekirdağ’ı güçlü bir şekilde temsil ettik. AK Parti’nin Trakya’daki kalesi olduk. En yüksek oy hep Kapaklı’dan çıkmıştır. Bundan sonra da yine aynısı olacak. Yüzde 54’lük bir oy oranıyla temsil ediyoruz. Bu oranı yüzde 60 seviyelerine çıkaracağız. Kapaklı’nın kazanılmış bir belediyesi var. Yıllarca CHP’de idi. Bunu Mustafa Başkanımla değiştirdik. Kapaklı’nın Milletvekilliği temsil noktasında hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bunu il başkanı ve genel merkezin taktirlerine sunuyoruz. Nasip olursa bunu sağlayacağız.” diye konuştu.

“RABBİM MUVAFFAK EYLESİN”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş “Kapaklı,genel ve yerel seçimlerde yüzümüzü güldüren, Reis’in de aldığı oy oranlarıyla taktir ettiği en güzide ilçelerimizden. Geçmişte görev yaptığım meslektaşım Ercan Üçel’in milletvekilliği aday adaylığı müracaatı ve sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Rabbim diğer arkadaşlarla birlikte çıktığı yolda kendilerini muvaffak eylesin. Aday adaylarımızın sayısı ne kadar çoksa bu bizim için daha evladır. Partimizin hizmet neferi olan bu zor vazifeye aday adayı olan tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.” dedi.

ercan-ucel-akparti-tekirdag-1

“KAPAKLI'DA BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Son olarak sözü alan Avukat Ercan Üçel, “Yeni il başkanlığı görevi saygıdeğer il başkanımıza hayırlı uğurlu olsun. Rabbim görevinde başarılar nasip etsin inşallah. Türkiye Yüzyılında 2023 seçimlerinin ülkemiz için, Tekirdağ’ımız için ailelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu vesilesi ile burada toplandık. Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Kapaklı'da bir devrim gerçekleştirdik. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başta olmak üzere yol arkadaşlarım ile birlikte gece gündüz demeden bütün kapıları tek tek çalarak halkımıza davamızı, aşkımızı anlattık. Öncelikle bizleri o zaferi kazandıran dava arkadaşlarıma, milletimize teşekkürü borç bilirim.” diye konuştu.

“ÖZE DÖNÜŞ YAŞANMALI”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı

Üçel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ben inanıyorum ki bu davanın silkelenmeye ihtiyacı vardır. Bir dirilişe gebe olmalıdır bu dava. Bir öze dönüş yaşanmalıdır ve bu dönüş umutlu yarınları doğurmalıdır. Bu dava Necip Fazıl'ın dahil olduğu zincirin halkasıdır. Şahsım, bu zincirin bir halkası olmak. Liderimizin ve dolayısıyla partimin de bu davanın bir zinciri olduğu samimiyetini içimde yeise kapılmadan yıllarca yüreğimde taşıyan bir kardeşiniz olarak diyorum ki. Bu zincirin yağlanmaya ve pasını atmaya ihtiyacı vardır. Şahsi çıkarların yapıldığı gizli odalardan değil bu meydandan seslenmek istiyorum. Fısıldayanlardan değil haykıranlardan olacağım. Ancak sesimin gür çıkması için yüreklerinize, dillerinize ihtiyacım var. Bilirim ve eminim ki her şey Rabb'dendir. Onun dışında olan her ise vesiledir.

“ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM”

Liderimizin 1999 yılında cezaevine giderken söylediği "Bu bir veda değil ve bu şarkı burada bitmez." dediği sözlerini dün gibi hatırlıyor ve o şarkının melodilerini sadece Kapaklı'da değil tüm Tekirdağ'a haykırmak ve duyurmak için bu göreve seve seve talip oldum. Bu büyük sorumluluğu özveri ile yapmaya hazırım. Liderimizin yolunda hizmet aşkı ile 15 Mayıs'ta da Tekirdağ caddelerinde gururla, şevkle yürümeyi Rabbim hepimize nasip etsin inşallah. Kıymetli Kardeşlerim 2023'e giden yolda sizlerin çok kıymetli destekleri ile bende bugün burada Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumu il başkanımıza sizlerin huzurunda Tekirdağ Kamuoyuna açıklıyorum.

“RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN”

Bugün ya nasip diyerek Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatımızı yapacağız. Aday olup olmayacağımıza Partimizin kıymetli büyükleri karar verecektir. Sonuç olumlu veya olumsuz her ne olursa olsun ben şahsım olarak bu sözü huzurunuzda veriyorum. 14 Mayıs'a kadar sahte siyasetçilere geçit vermemek adına canla başla çalışacağım. 2023 seçimlerinde evlatlarımıza, ileride torunlarımıza anlatacak bir hikayemiz olsun istiyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. “