Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu dördüncü sınıf öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği içerisinde “Geçmişe Yolculuk” projesi oluşturdu. 

Yapılan çalışma 14 Kasım Çarşamba günü, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinin katılımıyla okulun çok amaçlı salonunda sergilendi. Gerçekleştirilen sergi hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Müdürü Murat Bekdaş, ‘’Geçmişte birçok evde kullanılan hatta olmazsa olmazı olan eşyalar şimdi tarihe gömülmüş durumda bazıları modernize bir hal almış olsa da geçmişteki o zor şartlarda verdiği tat şuan her şey çok daha kolay olmasına rağmen alınamıyordur. Birçoğu sanki evrim geçirmişçesine değişmiş günümüz şartlarına uygun kullanımı daha kolay daha modern bir görünüme sahip olmuşlardır. Zamanında her evde bulunan bu eşyalar şimdi tarihin sayfalarına gömülmüş durumda.’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZ ESKİ ARAÇLARI TANIMA FIRSATI BULDU’’

Ayrıca teknoloji çağında yaşadığımıza vurgu yapan Müdür Bekdaş, ‘’Eski teknoloji ile yeni teknoloji arasındaki temel fark, bilginin dağıtımındaki hızdır. Yeni teknolojilerin sağladığı yüksek hız, bilgi miktarının artmasına da yol açmaktadır. Bütün bu değişimler, mikro elektronik teknolojisinin büyümesinin ve gelişmesinin bir sonucudur. Başka bir deyişle, bilginin elde edilmesi ve kullanılmasında mekanik araçlardan elektronik araçlara geçiş yapılmıştır. Teknolojinin farklılaşması haliyle teknolojik araçlarında değişmesine yol açtı. Bu da eski ve yeni teknolojik araçlar arasında farkları ortaya çıkardı. Öğrencilerimiz eskiden kullanılan aletleri tanıma fırsatı buldu. Dördündü sınıf öğretmenlerimizden Meral Aktürk ve Şengül Yılmaz’a ayrıca teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.