Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile ilk mezunlarını verdi.

26 Haziran 2018 Salı günü saat 17:30’da düzenlenen mezuniyet töreninde hem okul yönetimi, hem de veliler ayrı bir heyecan yaşadı. 2017 – 2018 eğitim yılında ilk mezunlarını çıkaran Kapaklı Anadolu Lisesi, yağmura rağmen düzenlenen törenle öğrencilerinin mezuniyetini kutladı.

‘’AMACIMIZ LİDER BİREYLERİN YETİŞTİĞİ KURUM OLMAK’’

Düzenlenen kutlama töreninde konuşan Kapaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Türk, ‘’Bizim kurum olarak amacımız; Atatürkçü düşünce ışığında, vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hem de hoşgörülü bireyler yetiştirmektir. Yani kısaca sunduğu eğitim ve öğretim kalitesi ile ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmaktır.’’ dedi.

‘’OKULUMUZ ADINDAN ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN BİR OKUL OLMUŞTUR’’

Hedefin Tekirdağ’a nitelikli bir okul kazandırmak olduğunu kaydeden Türk, ‘’Biliyorsunuz ki okulumuz Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesidir. Bu yılda ilk mezunlarımızı vermenin gururu içerisindeyiz. Okulumuz daha yeni olmasına rağmen bölgesinde kısa zamanda adından övgüyle bahsedilen bir okul olmuştur. Amacımız okulumuzun önce Tekirdağ’ın sonra Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde olmasını sağlamaktır. Bunun için siz Kapaklı halkının da desteğiyle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE HİTAP ETTİ

Son olarak öğrencilere seslenen Müdür Türk, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı; ‘’Sevgili öğrencilerim, belki bugün bizden ayrılıyorsunuz. Ama bundan sonra sorumluluğunuzun daha da arttığını unutmayınız. Artık sizler Kapaklı Anadolu Lisesi’nden mezunsunuz. Unutmayınız ki bu okuldan mezun olan birisi, asla doğru yoldan ayrılmaz, vatanına ihanet etmediği gibi ihanet etmek isteyenler olursa sarsılmaz inancı ve yüreğiyle karşı koyar, tarihini bilir ve sahip çıkar, vefakardır, yapılan iyiliği asla unutmaz, milli kültürüne sahip çıkar, evrensel barışa inanır ve asla yalan söylemez. Bu yüzden hepinizin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuz, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak; bocalayacaksınız, zorlanacaksınız, tökezleyeceksiniz fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak; başarılı, mutlu ve güzel bir yaşam süreceksiniz.’’

OKUL BİRİNCİLERİNE ÇEYREK ALTIN

Müdür Türk’ün konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler arasında dereceye girenlere Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından çeyrek altın takdim edildi. Öğrencilerin ardından okula destek veren iş adamlarına, Okul Müdürü Türk tarafından plaket takdim edildi. Düzenlenen kutlama programı, mezun olan öğrencilerin kep atması ile noktalandı.