Kapaklı Gazetesi - Okullarda akran zorbalığını azaltmak ve öğrencilerin uyumunu arttırmak için Dr. Aslı Kartol tarafından yürütülen ‘İçindeki Sen Zorbalığı Yen’ proje eğitimleri Kapaklı Hawthorn Suites By Whyndam'da başladı.

7 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek eğitimler öncesi otelin konferans salonunda bir açılış programı gerçekleşti. Programa Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Fuat Aydemir ve il genelinden birçok rehber öğretmen katılım sağladı.

‘’AMACIMIZ AKADEMİK BAŞARI DEĞİL, BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİRMEK’’

Törenin açılış konuşmasını proje yürütücüsü Dr. Aslı Kartol gerçekleştirdi. Kartol, ‘’Akran zorbalığı günümüzde özellikle okullarda en sık karşılaşılan problemdir. Bu durum öğrencilerin hem akademik başarısını hem de sosyal başarısını etkilemektedir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hepimiz gördük ki gerek ailemizden gerek arkadaşlarımızdan aldığımız destek ruh sağlığımızı etkilemektedir. Psikolojik sağlamlığımız çıkan ve çıkacak olumsuz yaşam olaylarında bizi ayakta tutan en önemli becerilerimizdendir. Bir çocuk için ailede başlayan eğitim, okul hayatının başlaması ile pekişmektedir. Çocuklar öğretimin yanında en önemli sosyal hayat becerilerini okul sıralarında öğrenmektedirler. Okul psikolojik danışmanları çocukların okula uyum sırasında yaşadıkları problemlerle baş etme becerilerini geliştirme konusunda uzman kişilerdir. Okuldaki öğretmenler, idareciler ya da veliler tarafından yönlendirilen zorba ya da mağdur öğrenciler konusunda okul psikolojik danışmanları zaman zaman yetersiz kalabilirler. Bugün burada akran zorbalığının temellerini ele alarak, zorbalığı her yönüyle ele almak istiyoruz. En önemli idealimiz akademik başarının yanı sıra başarılı bireyler yetiştirmektedir.’’ dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kartol’un ardından Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Fuat Aydemir bir konuşma gerçekleştirdi. Projenin önemine değinen Aydemir, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

"PROGRAMLARDA BUKUNMAYI ÖZLEDİK"

Programın son konuşmasını ise Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı. Ulusan, ‘’Pandemi sürecinde çalışmaya devam ediyoruz. Okullarımız kısmi olarak yüz yüze eğitime açıldı. Bir taraftan uzaktan eğitim çalışmalarımızı sürdürme gayreti içerisindeyiz. Yüz yüze sizlerle, bu programlarda bulunmayı özledik. Öğrencilerimizi özlediğimiz gibi öğretmenlerimizi de özlemişiz. Bu konuda bizleri bir araya getiren bu program da bizlere ayrı bir sinerji katmıştır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAZANIMLARINIZI AKTARACAKSINIZ’’

Eğitimin kalitesine etki edecek projeleri desteklediklerini söyleyen Ulusan, ‘’İlimizde TÜBİTAK projeleri ile ilgili yapılan çalışmaları artırma gayreti içerisindeyiz. Bu projelerin hem öğretmenlere, hem öğrencilere yenilikler kazandırdıklarını düşünüyoruz. Bugün yaptığımız 4005 projesi de bu konuda bizler için önemlidir. Okullarımızın nitelikli proje yapma sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Bugün bir araya geldiğimiz akran zorbalığı da önemli bir konu. Bunu çözmek için detaylı olarak bu meseleyi ele alacağız. Yaklaşık 1 hafta sürecek bu eğitimler kapsamında yaklaşık 30 rehber öğretmenimiz ve psikolojik danışmanımız bizlere eğitim verecek. Bu çerçevede inanıyorum ki sizler okullarınıza döndüğünüzde bu süreçteki eğitimlerle ilgili kazanımlarınızı aktaracaksınız.’’ dedi.

Konuşmacıların ardından açılış programı noktalanarak eğitim programlarına geçildi.