Kapaklı Gazetesi - Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretime 21 Eylül 2020 tarihine kadar “uzaktan eğitim” şeklinde devam edileceği kararına istinaden çalışmalara başlayan Başakşehir Okulları, uzaktan eğitim programına başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, ‘’Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un; ‘Şunu biliyorum ki, Mevlana sema dönerken akşam olsa da eve gitsem diye dönmüyordu. Yunus şiirlerini yazarken bu iki kıtada böyle oluversin, nasıl olsa okuyan olmaz diye yazmıyordu. Mimar Sinan, nasıl olsa ben öldükten sonra yıkılır, diye bina inşa etmiyordu. Biz böyle gördük, bundan sonra da bize yaptığımız işin aşkıyla, layıkıyla, neşesiyle yapmak düşer. İltifat beklemeden marifete talip olmak hayalimiz.’ Sözlerinden ilham alarak öğrencilerimizin en iyi ve kesintisiz bir şekilde eğitim almalarını sağlamaya yönelik tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Öncelikle alt yapı çalışmalarımızı aynı anda tüm sınıf seviyelerinde ders imkânı sağlayabileceğimiz şekilde oluşturduk. Ses ve bilgisayar donanımlarımızı da sağladıktan sonra uzaktan eğitime okulumuzda ve sınıflarımızda aynı anda başlamaya hazırdık. Daha sonra tüm kademelerde “online derslikler” oluşturularak akıllı tahtalarımızdan öğretmenlerimize ders anlatma imkanı sağladık. Öğrencilerimizle derslere başlamadan önce geçtiğimiz hafta Cuma ve Cumartesi günleri her sınıf seviyesinde online veli toplantıları düzenledik. Yapacağımız tüm çalışmalardan ve ders programlarından bahsederek velilerimiz ile tekrar görüşmenin mutluluğunu yaşadık.’’ dedi.

‘’ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ EĞİTİMİ ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Çocukların en iyi eğitimi alması için çalışmaların aralıksız süreceğini belirten Demirbaş, “Başakşehir Ailesi olarak okulun her biriminin gösterdiği emek ve çaba tek bir hedef içindir. Öğrencilerimize daha iyi bir eğitimi sağlamak ve uzaktan da olsa onlara dokunabilmek amaçlarımızın en başında yer alıyor. Her birim kendi alanında yürütülen çalışmalarda en yüksek verimlilik göstererek desteğini eksik etmemiştir. Her zaman güzel ve kaliteli işlerin iyi bir ekip sayesinde sağlandığına inanan bir yönetici olarak, yapılan çalışmalarda emeği geçen öğretmen, personel kısacası tüm aile bireylerimize teşekkürlerimi borç bilirim. Biz Başakşehir Ailesi olarak hedeflerimizin peşinden koşmaya ve çocuklarımıza en iyi şekilde eğitimi ulaştırmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.