Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Halk Eğitim Merkezi 2019 yılının ilk yarısına dair bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda kurumun geride bıraktığımız 6 ayda 280 kurs ile Kapaklılı vatandaşlara eğitim verdiği kaydedildi.

2014 yılında Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte faaliyete geçen Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, kurulduğu günden beri ilçede birçok kurs ile vatandaşlara meslek ve hobi kazandırmayı başardı. 2018 – 2019 eğitim öğretim sezonunun tamamlanması ile birlikte geçtiğimiz günlerde 2019’un ilk 6 ayına dair faaliyet raporu yayınlayan kurum, bu yıl açtığı kurslarla binlerce vatandaşa eğitim verdi.

18 SOSYAL ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Yayınlanan rapora göre Halk Eğitim Merkezi bu yıl 18 sosyal etkinlik düzenleyerek, 10 binin üzerinde vatandaşa ulaştı. Özellikle Mayıs ayında düzenlediği ‘Halk Oyunları Gecesi’ etkinliği ile büyük beğeni toplayan kurum, açtığı dikiş nakış sergileri ile de kursiyerlerinin çalışmalarını tanıtmaya devam edeceğini kaydetti.

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ FAVORİ KURS OLDU

Mantar Yetiştiriciliği son yıllarda bir hobiden çok meslek haline geldi. Bu konuda da çalışma başlatan Kapaklı Halk Eğitim Merkezi, Bahçecilik alanında açtığı mantar yetiştiriciliği kursları ile yüzlerce vatandaşa yeni bir meslek kazandırdı. Ayda 5 bin TL'ye kadar ek gelir sağlamanın mümkün olduğu bu meslek de Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin 2019 yılında en çok ilgi gören kurslarından biri oldu.