Gıda Mühendisi Aysun Oğuz Sezer tarafından gerçekleştirilen sunumda tekrarlanan hava olayları, çatışmalar, savaşlar, ekonomik gerilmeler-krizler, eşitsizlik ve pandemi nedeniyle dünyada yaklaşık 733 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğuna; dünyada 2,8 milyardan fazla insanın sağlıklı beslenemediğine dikkat çekilerek çözüm önerileri anlatıldı. Aysun Oğuz Sezer sunumunda ayrıca “Dünya Gıda Günü, dünya çapında 150 ülkede ve 50 dilde yüzlerce etkinlik ve tanıtım faaliyetleri ile hükümetleri, belediyeleri, işletmeleri, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı, halkı ve en önemlisi geleceğimiz olan gençleri bir araya getiriyor. Açlık konusunda dünya çapında farkındalık yaratılıp gıdanın, insanların ve gezegenin geleceği için gençleri teşvik edebiliriz. Gençler, geçmişten geleceğe Dünya Gıda Günü sizin gününüz olsun” dedi. Sunum sonunda öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

EYLEME GEÇİLMESİ TEŞVİK EDİLİYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kurulduğu 16 Ekim 1945 tarihinin yıl dönümü dolayısıyla her yıl kutlanan Dünya Gıda Günü kapsamında, açlık konusunda farkındalık yaratılması ve güvenli gıdaya ulaşma konusunda bilinç oluşturulması, insanların ve gezegenin geleceği için eyleme geçilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Vali Soytürk, deri fabrikasını ziyaret etti Vali Soytürk, deri fabrikasını ziyaret etti

HER YIL FARKLI BİR TEMA BENİMSENİYOR

16 Ekim günü, Dünya Gıda Programı, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu da dâhil olmak üzere açlık ve gıda güvenliğiyle ilgilenen diğer birçok kuruluş tarafından geniş çapta kutlanıyor. Dünya Gıda Günü, 1981’den bu yana, eylem için ihtiyaç duyulan alanları vurgulamak ve ortak bir odak noktası sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema benimseniyor.