Kapaklı’daki vatandaşların Çerkezköy’e toplu ulaşımı noktasındaki tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Çerkezköy’deki Öztrak Caddesi’ne girişi engellenen S.S. 41 Nolu minibüsler hakkında UKOME’nin kararına bir tepki de Hasan Dükanlı’dan geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve UKOME yetkililerini adeta topa tutan Kapaklı Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirerek yetkililere seslendi.

‘’BU KONU İKİ İLÇEMİZİN YARASIDIR’’

27 Kasım Salı günü Kapaklı Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi’nde düzenlediği basın açıklamasında konuşan Dükanlı, şunları söyledi; ‘’Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda, S.S. 41 Nolu minibüslerimizin gidiş güzergahı ile ilgili yanlış bir kararla karşı karşıya kaldık. Ben de bu sıkıntı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan randevu almak istedim. 4 defa randevu talebinde bulunmama rağmen hepsi geri döndü ve Kadir Başkan ile görüşemedim. Hepinizin malumu olduğu üzere Kapaklı yeni bir ilçe. Bu nedenle sağlık ve alışveriş gibi ihtiyaçlarımızın çoğunu hala Çerkezköy’den temin ediyoruz. Fakat ulaşımı öyle bir duruma getirdik ki, Suriyelilerin rahatça gezdiği bir ülkede Kapaklı’dan Çerkezköy’e gitmek çok zorlaştı. Bu durum hem Kapaklılı vatandaşlarımızı, hem de Çerkezköy’deki esnafımızı etkiliyor. Biz bu durumu iki ilçenin kanayan yarası olarak görüyoruz. ‘’

‘’ÇERKEZKÖY’DE ALIŞVERİŞ YAPACAK BİR VATANDAŞ NEREDE İNECEK?’’

Kapaklı’daki vatandaşların Çerkezköy’ün merkezine ulaşımda güçlük çektiğini vurgulayan Dükanlı, ‘’Arkadaşlar şu haritaya bir göz atmanızı istiyorum. Yeşil olan yer Atatürk Caddesi, Mavi olan yer Öztrak Caddesi, kırmızı ile gösterilen yer de Kapaklı’daki minibüslerin gidiş güzergahı. Hepimizin çoluğu var, çocuğu var. Atatürk Caddesi’nde alışveriş yapacak bir vatandaşımız, minibüsten nerede inecek ve nereye gidecek bir söyler misiniz? Çerkezköy’ün en yoğun esnafının olduğu cadde Atatürk Caddesi’dir. Kapaklı’dan Çerkezköy’e alışveriş için giden aileler, Atatürk Caddesi’nin başında inse ve alışveriş yaparak aşağıya doğru gitseler; oradan da Öztrak Caddesi’ne gitseler ve sonunda da minibüse binip Kapaklı’ya dönseler zor mu? Neymiş efendim trafiği aksatıyorlarmış. Eğer Çerkezköy Yönetimi bu trafiği çok düşünüyorsa, Kuşbahçe’den giriş çıkışları yaptırsın zaten trafik sorunu kalmaz. Trafik sorununu düşünen UKOME Dairesi yöneticileri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yıldızkent Kavşağı’nı görmüyorlar mı? Burada 2 tane minibüs güzergahı aynı yere sokuluyor. ‘’ dedi.

‘’UKOME’NİN BİR DÜZEN KURMASI LAZIM’’

UKOME Daire Başkanı’nın konuya kayıtsız kaldığını belirten Hasan Dükanlı, ‘’Bakın biz iki kardeş belediyeyiz. Bizim Çerkezköy’de çalışan, Çerkezköy’de alışveriş yapan arkadaşlarımız var. Saray’dan ve Kapaklı’dan gelen vatandaşlar, sanki Çerkezköy’e pasaportla girmeliymiş gibi bir muamele görüyorlar. Kadir Albayrak bize randevu vermeyince, UKOME Başkanı’nı buraya 2 defa gönderdi. Daire başkanı bizi dinledi dinledi, ‘Haklısın böyle olmalı ama benim yapacağım bir şey yok.’ dedi. UKOME Daire Başkanı’nın Trakya’daki tüm vatandaşların rahat ulaşımını sağlaması için bir düzen kurması lazım. Rahat düzen bu mu? Şu güzergaha bakar mısınız? ‘’ ifadelerini kullandı.

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI ŞENOL TURAN’A GÖZ DAĞI VERDİ

Ayrıca bu karardan dolayı Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan’ın da hatalı olduğunu açık açık dile getiren Dükanlı, ‘’Kadir Bey’e bu konuyu bir kez daha hatırlatmak istiyor ve istirham ediyorum. Bu işi acilen çözmeliler. Sürekli çözüleceği söyleniliyor fakat erteleniyor. Gördüğümüz kadarıyla şimdi de seçimi bekliyorlar fakat bu iş seçime kadar düzeltilmezse burada oturan vatandaşlar bunun faturasını sandıkta keseceklerdir. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne köylerin hiçbir arabasını sokulmuyor. Devlet Hastanesi’ne gitmek de yasak. Kapaklı’ya Devlet Hastanesi açıldı diye git gel güzergahı verildiğini söylediler. Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan’da bu güzergahlara bakmadan imza atmış. Kendisi vatandaşların mağduriyetini düşünmeden imzalar atıyor fakat o da unutmasın ki Kapaklı’da 350 tane Tekirdağ Şoförler Odası’na kayıtlı şoför var. ‘’ diye konuştu.

‘’SADECE MİNİBÜSÇÜYÜ DEĞİL VATANDAŞI DA DÜŞÜNMELİYİZ’’

Konudan sadece minibüs şoförlerinin değil, vatandaşın da mağdur olduğunu söyleyen Dükanlı, şu ifadeleri kullandı; ‘’Düşünün ki insanlar sabah işe gitmek üzere kalktı. Neden Yıldızkent’e giriyor, Devlet Hastanesi’ne gidiyor ve tüm bu güzergahın sonunda Çerkezköy’e ulaşabiliyor? Vatandaşlar bu konuya karşı imza toplamışlar ve bu konuda da derin bir mağduriyet yaratarak dönüş hattını dümdüz bir seyirde yapmakla halledileceğini düşünmüşler. Bu rant mıdır? Bu kadar terbiyesizlik olur mu? 19:00’da işi biten bir kişi otobüsle 3 km uzaklıktaki evine 15 kilometre gezip gidiyor. Bu vatandaşa bunu yapmaya kimin hakkı var? Burada minibüsçüyü değil, vatandaşı da düşünmeliyiz. Pınarça’dan kalkan arabalar neden Kapaklı’yı gezip Çerkezköy’e gidiyor? İnsanda moral, motivasyon mu kalır? Alışverişini yapıp dönen vatandaşlar bir sürü kilometre neden geziyor?’’ 

‘’BİRLEŞME İŞİNİ YOKUŞA SÜRDÜLER’’

Bir süre önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi minibüsleri ile S.S. 41 Nolu minibüslerin birleşme sözü verildiği fakat bu sözün tutulmadığını söyleyen Dükanlı, ‘’Arkadaşlarımız bir süre önce eski minibüslerini satıp 200’er bin TL’lik yeni araçlar aldılar. Dedik ki ‘Büyük araba aldırın, mavi otobüslerle birleştirelim.’ Bu sefer de karşı çıkıldı. Tam bir ara birleşme olacak gibiydi fakat yeniden 17 yolcu kapasitesine sahip araçlar verdiler. 55 adet Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mavi minibüsler var. 30 minibüs de buradaki arkadaşlarımızın kooperatifinde var. Onların araçları 26 kişilik bizimkiler ise 17 kişilik. Buna da tamam dedik, havuz yapabileceğimizi ve nüfus bazında gelir paylaşımı yapabileceğimizi söyledik. Bu sefer yeniden işi yokuşa sürdüler. ‘’ şeklinde konuştu.

‘’TEKİRDAĞ’DA BİRÇOK KAYBINIZ OLUR’’

Ayrıca seçim döneminin yaklaştığını hatırlatan Dükanlı, ‘’Ben buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sesleniyorum; Bu insanları mağdur etmeye hakkınız yok. Ayrıca bu iş Sayın Kadir Başkan’a gelene kadar arada birçok yetkili de bu konuya kayıtsız kaldı. Kapaklı ve Saray’ın Belediye Meclis Üyeleri’nin ne iş yaptığını da bilmiyorum. Bu kadar vatandaş bu kadar işkence çekerken kimsenin sesi çıkmıyor. Bu komisyonda düzelteceğiz diye diye 1 yıl oldu ve seçimler geldi. Burada S, J, T ve M plakalar 31 Mart’ta gereken cevabı sandıkta verirler. 12-0 Kazandık diye gurur duyduğunuz Tekirdağ’da birçok kaybınız olur. Kendileri gelsinler, o minibüslere binsinler ve Çerkezköy Belediyesi’nde bir fatura ödeyip dönsünler. Ancak bu şekilde bizi anlarlar. Biz burada hem Kapaklı’nın minibüslerini, hem Çerkezköy esnafını, hem Kapaklı esnafını hem de Kapaklılı vatandaşları düşünüyoruz. Bu insanlara yazık değil mi?’’ dedi.

‘’MİLLETVEKİLLERİMİZİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’’

Parti ayırt etmeksizin konuya bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Dükanlı, ‘’Trafiği düşünen Belediye Başkanlarımızın, Ak Partili Milletvekillerimizin burada parti ayrımı gözetmeksizin konuya el atmasını istiyoruz. Mesele Kapaklı ve Çerkezköy meselesi. CHP ve AK parti içinde ayrım yapmıyorum. Biz Trabzon’da 14 km tünel yapan bir devletiz. Çerkezköy Tepe Emlak Konutları’na bir giriş çıkış yapamayacak kadar aciz değiliz. Bu konuda konuşmamız gerek. Biz milletvekillerimizi bu konuda göreve çağırıyoruz.’’ dedi.

‘’VATANDAŞIN NE GÜNAHI VAR?’’

Dükanlı, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Vahap Bey’i de anlam veremiyorum, Kapaklı vatandaşının Çerkezköy esnafından alışveriş yapmasından ne rahatsızlığı var? Bu olayı ‘Minibüsçü kavgası’ olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Hayır bu vatandaşın ve esnafın da istediğidir. Sadece minibüsçü kavgası olsa, iki kooperatifi çağırıp ‘Birleşmiyorsanız sizi en kötü güzergahlara veririm’ dersin biter. Ama Kızılpınar ve Veliköy Çerkezköy’e bağlandı diye Devlet Hastanesi’ne bağlanıyorlar. Kapaklı Emlak Konutları’ndaki insanlar insan da, bu güzergahı kullanıyorlar da İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki insanlar suçlu mu? Buradan ev aldılar diye bu güzergahı kullanmak zorunda mı? Vatandaşın ne günahı var?’