Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) gerçekleştirilen toplantıda, bölgenin ekonomik gündemi, uluslararası ticaret fırsatları ve girişimcilik ekosisteminin geleceği ele alındı. Toplantıda ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, genç girişimcilere yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Çetin, Mısır İş Forumu’na ilişkin bilgi paylaşarak, ÇTSO ile Giza Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan kardeş oda protokolünün, ihracata açılmak isteyen üyeler için Mısır pazarında önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Mısır’ın stratejik konumu ve gelişen ekonomisiyle Türk girişimciler açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Çetin, özellikle üçüncü ülkelere ihracat konusunda bu ülkenin önemli bir kapı niteliği taşıdığını belirtti.
Toplantıda ayrıca girişimcilerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilirken, vize konusunda yaşanan zorluklar da gündeme geldi. Başkan Çetin, TOBB Şikago Modeli’nin Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde hayata geçirileceğini ve bu kapsamda kurulacak Türk Dış Ticaret ve Lojistik Dağıtım Merkezi’nin, üyelerin Balkanlar ve Avrupa pazarlarına açılmasında önemli bir rol üstleneceğini söyledi.






