“Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması-2022” araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, listeye giren katılımcı firmaları başarılarından dolayı kutladı.

2022 TİM İlk 1000 listesinde Arçelik 2 milyar 167 milyon dolarlık ihracatla ÇOSB’den listeye giren firmaların başında yer aldı. 606 milyon 930 bin dolarlık ihracatla Taha Pazarlama ve Mağazacılık A.Ş. (Özen Mensucat) ikinci sırada, Erdemoğlu Dış Tic. A.Ş. (Dinarsu) 293 milyon 970 bin dolarlık ihracatla üçüncü sırada yer aldı.

çosb

“DAHA ÇOK FİRMAMIZIN TÜRKİYE’YE DÖVİZ KAZANDIRMASI GEREKİYOR”

Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 20 bin arttı Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 20 bin arttı

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler, “Pandemi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatıyla ortaya çıkan konteyner ve navlun sorunlarına rağmen hem üretiyoruz hem de ihraç ediyoruz, zorlukları göğüsleyerek Türkiye için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. İhracatın yıldızlarını sıralayan bu araştırma aynı zamanda bölgemizin gücünü de ortaya koyuyor. Listede 31 ihracatçı firmamızın yer aldığını gurur duyarak gördük. Daha çok firmamızın ihracata yönelerek Türkiye’ye döviz kazandırması gerekiyor. Türkiye için koşullar ne olursa olsun üretmeyi sürdüreceğiz. Üretim, ihracat, istihdam üssü ÇOSB’yi gelecek yıllarda daha fazla firmayla İSO ve TİM listelerinde görmeyi ümit eder, katılımcılarımıza başarılar dilerim.” dedi.