Kapaklı Gazetesi - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından gerçekleştirilen elektrik ve aydınlatma iletim hatlarının yenilenme çalışması kapsamında Çorlu Vakıf Bank (Atatürk Meydanı) ile Tarihi Belediye Binası arasındaki yolda (Salih Omurtak Caddesi) 12 Mayıs Çarşamba gününe kadar araç trafiğine kapalı olacak.

AYDINLATMA DİREKLERİ SÖKÜLECEK

Pandemi şartlarını avantaja çevirerek sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde hızlandırılacak çalışmaların Ramazan Bayramı öncesi tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında TREDAŞ ekiplerince eski ve yetersiz aydınlatma direkleri sökülerek yerine aydınlatma kapasitesi yüksek modern şehir armatürleri konulacak. Böylelikle bölgenin yeni bir görünüm kazanması ve elektrik hatlarının yenilenmesi ile birlikte elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince üstyapı çalışması olarak asfalt ve granit montajı yapılacak.

BELİRLİ OTOBÜS HATLARININ GÜZERGÂHI DEĞİŞTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediyesi yetkilileri, şehre giriş çıkış yapan toplu taşıma araçlarının da güzergahının geçici süre ile değiştiğini belirterek: “Bu süreçte özellikle şehrimizde toplu taşıma hizmeti sağlayan Tekirdağ Ulaşım A.Ş. (Tekulaş) firmasına ait ve Salih Omurtak Caddesi’nin ilgili kısmından geçen 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 9 no’lu otobüs hatları da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun kararınca geçici olarak doğu-batı istikametinde Atatürk Bulvarı’nı ve batı-doğu istikametinde ise Kumyol Caddesi’ni kullanacak.” dilgilendirmesinde bulundu.