Kapaklı Gazetesi - Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Uluslararası Satranç Oyuncusu ve Eğitmeni, Satranç Milli Takım Eski Teknik Direktörü Ergin Mollaoğlu tarafından verilen satranç kurslarının pandemi sebebiyle yapılamaması, Çorlu Belediyesi’nin harekete geçirdi.

Pandemi döneminde öğrencilerin evden eğitim almasını fırsat bilen Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi YouTube kanalında 19 bölümlük eğitim serisini yayınlamaya başladı. Casino seversen yaparak farkı tatmalısın.

Çocukların zekâ gelişimine büyük bir katkı sağlayan ve dünyanın en ünlü sporlarından biri olan satranç oyununun Çorlulu çocuklara ulaşması için eğitim serisi hazırlayan Çorlu Belediyesi, YouTube kanalında her Salı ve Perşembe günü saat 13.00’da serinin yeni bir bölümü yayınlanıyor.

‘’YOUTUBE KANALINDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ’’

Pandemi döneminde iptal edilen veya yapılamayan kursların, kursiyerlerin bilgilerinin eksik kalmaması için Çorlu Belediyesi tarafından çevrimiçi platforma taşındığını dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Covid-19 virüsü maalesef bizleri sevdiğimiz birçok şeyden kopardı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde devam eden kurslarımız da bundan etkilendi ve kurslarımızı ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Zekâ ve strateji oyunu olan satranç eğitimlerini çevrimiçi ortama taşımaya karar verdik. 19 bölüm halinde hazırladığımız çevrimiçi satranç eğitimlerimizi belediyemizin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Online eğitimlerimize yenilerini eklemek için ise çalışmalara başladık. Çok yakında farklı çevrimiçi eğitimler ile vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Güzel bir Çorlu için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.