Kapaklı Gazetesi - Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Reşadiye Mahallesi'nde başlayan ağaçlandırma çalışmalarına Şeyhsinan Mahallesi'nde devam ediyor.

Süs armudu ve ıhlamur ekimiyle başlayan ağaçlandırma çalışmalarının kaldırımlarda devam ettiğini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, ilk etapta Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 146 adet süs armudu dikildiğini, Eski Tekirdağ Caddesi'nde ise 150 adet süs armudu ve şeker akçaağaç dikimi gerçekleştirileceğini ifade etti.

Çeşitli türdeki ağaçların şehir genelinde toprakla buluşacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Tunçcan, "Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki ağaç dikim çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz Şeyhsinan Mahallesi Eski Tekirdağ Caddesi'nde süs armudu dikimine başladı. Buradaki ağaç dikimlerinin tamamlanmasıyla birlikte ekipler Fevzi Çakmak Caddesi'nde ıhlamur dikimi yapacak. Dikilen ağaçlar Çorlu'muzu güzelleştirecek. Caddelerin tamamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile kent merkezini ağaçlarla donatmış olacağız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras yaşanabilir ve sağlıklı bir çevredir." dedi.

Başkan Yardımcısı Tunçcan ağaçlandırma çalışmalarının kent genelindeki park ve bahçelerde de devam edeceğini dile getirerek Çorlu'nun farklı noktalarında süs elması, süs kirazı, çınar, oya ağacı, kestane ağacı, top dut ve erguvan ağacı dikimlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.