Çorlu’nun Sarılar köyü mevkiinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin 13 sanığın “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılandığı davanın 18’inci duruşması 24 Ocak Çarşamba günü yapıldı.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

29 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Yaklaşık 11 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, Celalettin Çabuk haricindeki sanıkların adli kontrollerinin devamına karar verdi. Elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi için dosyanın yeniden incelenmesine karar vererek, hükmün açıklanmasını 29 Şubat’a bıraktığını açıkladı.

1 Çorlu Tren Kazası Davasında Karar Çıkmadı

Pasaj içerisinde bulunan dükkanda yangın Pasaj içerisinde bulunan dükkanda yangın

“BU KADAR EZİYETE RAĞMEN ADALETE OLAN İNANCIMIZI YİTİRMEDİK”

Kararın ardından düzenlenen basın açıklamasında kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

“18. duruşmanın sonuna geldik. Sizler gibi bizler de şaşkınız. Bunun bir karar duruşması olduğu ifade edilmişti. 29 Şubat’a ertelendi duruşma. İçeride sanıklar ve sanık avukatları, bizim avukatlarımızın savunmalarına değil de sanık avukatlarına karşı savundular. Bu yargılama süreci eksik yapılmıştır. Mevcut sanıkların olası kast üzerinden cezaevine gönderilmelerini talep ettik. Burada güçlü bir dayanışma vardı. İçerideki tüm saçmalıkları dinleyerek, haklılığımızı ispat ettik. Sanıklar kendilerini savunamadı. Kusursuz görevini yapan Mümin Karasu denildi. 29 Şubat’ta tüm siyasi partiler, tüm yurttaşları ve gazetecileri yanımda olmaya davet ediyorum. Birilerinin gerçekten ceza aldığına hep birlikte şahit olacağız. Bu kadar eziyete rağmen adalete olan inancımızı yitirmedik.”

TEŞEKKÜR ETMELERİNİ İSTEDİ

Yaşanan faciada 14 yaşındaki kızını, altı aylık yeğenini ve kardeşlerini kaybeden Zeliha Bilgin ise duruşma sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Şu anda şok yaşıyoruz. İçeride tanık olduğumuz Mümin Karasu'nun avukatının beyannamesinde bizden bir talebi vardı ve öyle bir savundu ki Mümin Karasu'yu, aynen şöyle bahsetti: 'Devlet Demiryolları'nın en iyi personeli ve hatta karşı tarafın, yani bizlerin ona teşekkür etmesi lazım'. Bu saçmalıkları bize dinlettiği için kendisine teşekkür ediyoruz."