Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan’da üreticilerim sıcak bir kış geçirdiklerini ifade ederek “Bildiğinizin üzere sıcak bir kış geçiriyoruz. Bu mevsimlerde havaların bu kadar iyi olması biz üreticiler için, çiftçiler için maalesef iyi değil. Kışın kış gibi olması gibi söz vardır kışın kış gibi olması lazım.

“KASIM AYINDA EKİLİŞ YAPILDI”

Yağmur, çamur, kar ve soğukla mücadele etmemiz lazım. İklim değişikliğinden dolayı gayet ılıman bir şekilde kışımızı geçiriyoruz. Buğdayda bununla beraber Kasım ayında ekiliş yapıldı bu sene geç olarak ekilmesine rağmen buğdayın şu anki durumu en az 1 ay kadar önde. Yağmurlarım zamanında yağması, gübrelemenin erken olmasıyla buğday şu anda kaleme kalkacak Kırklareli bölgesinde” dedi.

Vücut Tipinize Göre Kına İçin Nasıl Bir Elbise Giymelisiniz? Vücut Tipinize Göre Kına İçin Nasıl Bir Elbise Giymelisiniz?

Buğdayın durumunun iyi olduğunu anlatan Şaylan, diğer senelere göre veriminin yüksek olmasını ön gördüklerini söyledi. İlkbahar yağışlarını beklediklerini ifade eden Şaylan verimli ve kaliteli bir sezon için yağışların önemine değindi.