Mecliste konuşmasına yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Yavuz, Pınarça ile ilgili belediye yönetiminin yaptığı toplantıya değinerek, "Ben şehir dışındaydım, toplantıya katılamadım. Ancak orada ‘halk turizm alanına evet diyor’ denmiş. Bu doğru değil. Ben bizzat gidip vatandaşla görüştüm, böyle bir talepleri yok. Siz bunu "kamu yararı" diyerek oldubittiye getirmeye çalışıyorsunuz ama burada bir kamu yararı yok" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ KAZANSIN”

Termal su kaynaklarının turizm yerine tarımsal üretim için kullanılmasını öneren Yavuz, "Orada yapılmak istenen şey özel sektör yatırımıdır. Eğer burada bir okul, sağlık ocağı gibi bir kamu yatırımı olsa hepimiz destekleriz. Ama siz "sıcak suyu satma" bahanesiyle bu alanı turizme açmak istiyorsunuz. Pınarça bundan ne menfaat sağlayacak? Aksine külfet olacak. Vatandaş yarın orada nefes bile alamayacak duruma gelir.

Biz dedik ki, madem kamu yararı var, o zaman tüm alanları turizm alanı yapalım. Herkes faydalansın. Tarlası olan Pınarçalı da bu işten yararlansın. Hatta diyoruz ki turizm olmasın, bu sıcak suyu seracılıkta kullanalım. Pınarça’yı pilot bölge yapalım. Sebze, meyve, bakliyat yetiştirelim. Tekirdağ için de büyük katkı olur. Hem sıcak sudan faydalanırız hem de istihdam sağlanır. Vatandaş da bu işin içinde olsun, kazansın. İşte önerimiz budur" dedi.

"BORCU BORÇLA KAPATMAYALIM"

Yavuz konuşmasında, asfalt çalışmaları için alınması planlanan kredilere de değinerek, "Asfalt çalışmaları için sürekli kredi diyorsunuz. Borcu borçla kapatmaya çalışıyorsunuz. Vatandaş zaten şu anda geçim sıkıntısı içinde. Bir kredi kartının borcunu diğer kartla kapatıyor. Kapaklı Belediyesi de bu hale mi gelsin? Her gün yeni bir yük mü binecek belediyenin bütçesine?” ifadelerini kullandı.

“TESKİ’NİN BORCU NE KADAR?”

Yavuz’un eleştirilerine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise TESKİ’nin borçları ile cevap verdi. Başkan Çetin, “TESKİ'nin borcunu biliyor musun Ersin? Borç 4,5 milyar TL. Borç var diye buraya arıtma tesisi yapılmayacak mı? Hizmet yapılmayacak mı?” diye sordu.

Kapaklı’da terk edilmiş gecekondu bahçesinde dev yılan paniği!
Kapaklı’da terk edilmiş gecekondu bahçesinde dev yılan paniği!
İçeriği Görüntüle