Tunç Steak Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Çelebi, demokrasinin temel taşı olarak yerel basına önem verdiğini ifade etti. Çelebi, “Yerel basınımıza, muhtarlarımıza çok önem veriyorum. Çünkü çaresiz insanların kapısını çaldığı ilk kişiler muhtar, çaresiz kaldıklarında onların sesi olan yerel basındır.” dedi.

Düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarına kendini tanıtan Çelebi, “Bu bir teşekkür kahvaltısıdır. Hayatım boyunca eğitimi ve gelişimine önem verdim. 2009 yılında İstanbul Esenyurt’tan İl Genel Meclis üyesi oldum. 2012’de işimi İstanbul’dan Çerkezköy’e taşıdım. Kendim de 2015’te Çerkezköy’e gelerek işimin başına geldim. İşlerimi yoluna koydum. Siyasette iki tane şey çok önemlidir. Birincisi ekonomik gücünüz, ikincisi zaman. Zamanının ve ekonomik gücünüz yoksa siyaset yapmak çok zor. Bu şartlar biraz oluştuktan sonra Tekirdağ’da müracaatımı yaptım. Son sırada olsam bile sıralamanın benim için önemi yok.

KEMAL KILIÇDAROĞLU GİBİ ÇALIŞTIM

İktidar olmadıktan sonra muhalefet milletvekillerinin çok etki alanı yok, sadece toplumun genel sorunlarını meclise taşımak. O yüzden iktidar olmak için uğraştık. Birinci sıra adayı gibi, Kemal Kılıçdaroğlu gibi çalıştım. Bütün zamanımı sahada verimli geçirmeye çalıştım. Başarılı olduğuma da inanıyorum ama iktidar olmak için yeterli olmadı. Tekirdağ’da başarılıyız ama Türkiye genelinde bu başarı elde edilemedi.” açıklamasında bulundu.

“BENİM İÇİN SEÇİM BİTMİŞ DEĞİLDİR”

Çelebi, “Önümüzdeki milletvekili seçimlerinde de yeniden milletvekili aday adayı olacağım. Partide 8 tane adayımız var, 4-5 tanesi meclise gidecek ama biz Tekirdağ’da kalacağız. Biz Tekirdağ’ın sorunlarını meclisteki arkadaşlarımıza taşıma gayretinde olacağız. Bunları il ve ilçe örgütlerimiz yapıyor, bende sahada partimizin politikalarını sahaya yansıtacağım. O isteyen kişi olarak Tekirdağ halkımızın sesi olacağım. Sorunları da yukarıya taşıyacağım. Bu sebeple de benim için seçim bitmiş değildir. İl genelinde tüm sokaklarda fırsat buldukça bir milletvekili gibi çalışmalarıma da devam edeceğim.” dedi.

CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız

ÖYLE BİR TALEBİM YOK

Basın mensuplarının, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Çerkezköy Belediyesi Başkan aday adaylığı düşünceniz var mıdır?” sorusu üzerine konuşan Çelebi, belediye başkan aday adaylığını düşünmediğini ve öyle bir talebinin de olmayacağını ifade etti. Çelebi açıklamasının devamında ise önümüzdeki günlerde Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla da buluşacağını kaydetti.