CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ilçe yöneticileri ile birlikte Çerkezköy Adliyesine gelerek, KENTAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

"MUHALEFET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Adliye önünde basın açıklaması yapan Erdinç Yılmaz, “Bugün bir arada olmamızın nedeni iki gün önce yerel basınımızda çıkan bir haber neticesinde bizlerde aksiyon alarak Çerkezköy adalet sarayının önünde sizlerle beraber olduk. Bugün ne konuşacağız? Tabi ki iddiaları konuşacağız. KENTAŞ’yi konuşacağız. 31 Mart 2019’da Kapaklı halkının bizlere vermiş olduğu muhalefet görevini elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

chp-kapakli-suc-duyurusu-1

"KENTAŞ ZARAR EDİYOR"

KENTAŞ’nin kurulduğu günden beri zarar ettiğini belirten Yılmaz, “Bugün 3. yılımızdayız ilk yıl belediye meclis üyelerimizle beraber önerge olarak sunmuş olduğumuz KENTAŞ’nin gelir ve giderlerini sormuştuk. 150 bin TL gelir 250 bin TL gider var demişlerdi. Bir yıl sonra 2021 yılında tekrar sormuştuk 250 bin TL gelir 500 bin TL gider demişlerdi. 3. yıl 2022 yılında sormuştuk bize gelir ve giderlerini vermediler. Dediler ki ‘Şu kadar demirbaş aldık.’ Şimdi süreçlere baktığımızda KENTAŞ bugüne kadar hep zarar etmiş bir şirket görünüyor ama ne hikmetse bütün ihaleleri bütün doğrudan teminleri KENTAŞ almıştır. Bugün Kazak Gölü’nden başlayarak Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan kır düğün salonundan tutunda Ali Baba Parkı’na kadar yine yeşili katlederek çamlığa yapmış olduğu bir gecekondu şeklinde olan bir kafenin de aynı şekilde işletmeciliği KENTAŞ yürütmektedir.

Aynı şekilde Bülent Ecevit Parkı’nı KENTAŞ almıştır. Aynı şekilde istiridye mantarı yetiştireceğiz diyerek kurdukları tesiste yine KENTAŞ’nin adı vardır. Dersiniz ki istiridye mantarı yetiştirerek sanki Avrupa’ya istiridye mantarı ithal ediyoruz ve oradan yaptığımız gelirlerle Kapaklı’nın belli başlı ihtiyaçlarını karşılıyoruz ama ne hikmetse ne bir istiridye mantarı gördük ne de bir hizmet gördük. Bugün yine aynı şekilde KENTAŞ’yi konuşuyoruz 2022 denetim komisyonlarında da değerli meclis üyelerimiz şerh düşmüşlerdi. ‘Bütün ihaleleri bütün doğrudan teminleri KENTAŞ almıştır ve teklif veren firmalarda maalesef hep aynı firmalar olmuştur’ demişlerdir.. 2022 denetim komisyonlarında tutanaklarda bu vardır.” diye konuştu.

"İDDİALARIN ARAŞTIRILMASI GEREKMEKTEDİR"

Yılmaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Kapaklı meclisi perşembe günü toplanacak Kapaklı meclisi perşembe günü toplanacak

“2 gün önceki habere göre KENTAŞ'de çalışmış olan bir arkadaşımız 270 tane kaşenin üretildiğini ve bu kaşelerle yaklaşan denetimlerde geçmişe yönelik olan doğrudan teminlerle ilgili bu firmaların kaşelerinin kullanılmış olduğunu itiraf etmiştir. Bu ne kadar da bir iddia düzeyinde olsa da sonuçta araştırılması gerekmektedir. Belediyeden önergelerle aldığımız somut cevaplar bizi tatmin etmemesi nedeniyle Çerkezköy Adalet Sarayı önünde resmi bir şekilde ilgili makamlara dilekçelerimizle beraber şikâyetimizi sunacağız.

"SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI"

KENTAŞ kurulduğu günden beri ilk kurulduğunda TARIM AŞ. olmuştu. Köylülerin üretmiş olduğu tarım ürünlerinin, el işlerinin satışının yapılacağı ile ilgili kurulmuş olan şirket bugün maalesef çok farklı kulvarlarda çok farklı işler yapmaktadır. Hatta müteahhitliğe ve emlakçılığa bile soyunmuştur. Birilerinin artık buna dur demesi gerekir. En yakın zamanda bu şirketin tekrar denetlenmesi, tekrar incelenmesi ve suç unsuru olan bütün deliller ele geçirilerek suçlular cezalandırılmalıdır. Bizler her zaman doğruyu savunmuşuzdur. Herkese göre tek bir doğru vardır burada siyaset renkler fark etmez. Bizler her zaman doğrunun yanındayız. CHP olarak bugün bu tarihte KENTAŞ ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızın da altını çiziyorum.

Bu soğuk havada bizleri sabırla beklediğiniz için, bizleri kırmayarak buralara kadar geldiğiniz için ve Kapaklı kamuoyuna da bunu tarafsızca duyuracağınızdan dolayı da hiçbir şüphemiz yoktur. Bizlerin görevi Kapaklı Belediyesinde ve iştirak şirketlerinde olan biten her şeyi sizlere anlatmaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da iki belediye meclis üyemiz CHP, 3 AKP olmak üzere 5 denetim komisyonu şu an görevlerinin başındalar. Bu olayla ilgili de denetim komisyonlarındaki arkadaşlarımız hassasiyeti artmıştır ve bununla ilgili gereken çalışmaları yapacaklardır. Geriye dönük olarak incelemeler yapılacaktır.

"HABERİM YOKTU DEME ŞANSI YOK"

İddiaya göre 270 tane kaşenin kopyalandığı vurgulanıyor. Bizlerin dilekçesi tabi ki adaletin görevini yapması için davet etmektir ama aynı şekilde bu 270 şirketin de kendi haklarını arayacaklarını düşünüyoruz. Yani bu peş peşe açılacak olan yüzlerce dava demektir. Yönetim kadroları bellidir. Bu kadroların içerisinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de vardır. Mustafa Çetin kesinlikle ben bu konudan haberdar değildim, haberim yoktu gibi bir şey deme şansı yoktur. Çünkü kendisi de yönetimin içerisindedir.

Bugünkü açıklamamızdan sonra ve savcılığa sunacağımız dilekçe ve belgelerden sonra muhtemelen KENTAŞ yönetimi değişecektir. Hatta ilk belediye meclis toplantısına belediye meclis üyelerimizin alacağı kararlarla KENTAŞ’nin artık Kapaklı halkına zarar vermemesi adına, artık bizi iflasa sürüklememesi adına kapatılmasıyla ilgili bir önerge vermeyi düşünüyorum. “